News

Drama care i-a marcat viaţa lui Cristiano Ronaldo! Dezvăluiri din anturajul portughezului: “Am văzut un bărbat sfâşiat de durere”

17.05.2020 | 12:45
Drama care ia marcat viata lui Cristiano Ronaldo Dezvaluiri din anturajul portughezului Am vazut un barbat sfasiat de durere
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, însă puţini cunosc drama care i-a marcat viaţa. În urmă cu 15 ani, în 2005, fotbalistul a trecut prin momente foarte grele, iar apropiaţii acestuia au vorbit despre clipele dificile. FANATIK îţi prezintă o serie de dezvăluiri din anturajul lui CR7.

Drama care i-a marcat viaţa lui Cristiano Ronaldo. 6 septembrie 2005, cea mai grea zi

În toamna lui 2005, Cristiano Ronaldo avea întreaga lume la picioare. Devenise un star la Manchester United şi era una dintre vedetele naţionalei Portugaliei, însă şi cei mai mari fotbalişti trec prin drame. Pe 6 septembrie 2005, pe când era la Moscova pentru un meci cu selecţionata lusitană din preliminariile CM 2006, portughezul afla că tatăl lui s-a stins din viaţă.

ADVERTISEMENT

Luiz Felipe Scolari, selecţionerul naţionalei Portugaliei, a fost cel care i-a dat trista veste. Dinis Aveiro era internat într-un spital din Londra, după ce în timpul verii i-au fost descoperite probleme grave la ficat şi rinichi. Aflarea veştii l-a dărâmat pe starul lui Manchester United.

“Am văzut un bărbat de 20 de ani sfâşiat de durere. Deşi se aşteptau oarecum la asta, nimeni nu se gândea că se va întâmpla aşa de repede”, a povestit Gilberto Madail, preşedintele de atunci al Federaţiei Portugheze de Fotbal, în biografia scrisă de jurnalistul Luca Caioli.

ADVERTISEMENT

Nu a refuzat să joace la o zi după moartea tatălui

Imediat după ce i-a dat trista veste, Luiz Felipe Scolari i-a sugerat lui Cristiano Ronaldo că ar fi bine să nu joace în meciul cu Rusia şi să plece în Anglia. Fotbalistul a refuzat varianta selecţionerului şi a intrat pe teren cu un singur scop. Îşi dorea să marcheze în poarta ruşilor şi să-i dedice golul tatălui dispărut prematur.

Rusia – Portugalia s-a terminat 0-0, însă Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun de pe teren. Deco, aflat pe teren în meciul de la Moscova, a dezvăluit cum a trecut CR7, pentru 90 de minute, peste drama care se abătuse peste familia lui.

ADVERTISEMENT

“Cred că s-a simţit confortabil cu noi. Ceea ce am făcut în acea zi a fost să nu vorbim prea mult despre asta. Ştiam că atunci când va intra pe teren se va simţi mai bine. Fotbalul îi aduce bucurie.

Dar nu voi uita niciodată cum a făcut faţa acestui tip de durere. Este admirabil, în special atunci când iei în considerare faptul că e atât de tânăr şi are o mare responsabilitate pe umeri”, spunea Deco în autobiografia scrisă de Luca Caioli.

ADVERTISEMENT

“Ne-a spus că banii lui nu au putut să-l ajute pe tata şi că de acum trebuie să ne bucurăm cu toţii de ceea ce câştigă din fotbal” – Hugo Aveiro, fratele lui Cristiano Ronaldo.

“Nu l-am cunoscut 100% pe tatăl meu”

În toamna anului trecut, Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru emisiunea “Good Morning Britain” şi a izbucnit în lacrimi atunci când a vorbit despre tatăl lui. În timpul discuţiei cu Piers Morgan, englezii i-au prezentat lui CR7 un clip video în care Dinis vorbea despre fiul lui, moment foarte emoţionant pentru starul lui Juventus.

“Tatăl meu era alcoolic. Nu a fost tatăl visurilor mele. Nu l-am cunoscut 100/% pe tatăl meu. Era alcoolic. Eu nu am avut niciodată o conversaţie normală cu el. A fost dificil. El n-a văzut niciodată ce am devenit. Nu m-a văzut niciodată când mi-am primit premiile”, a spus Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT