Sport

Tragedie în Argentina! Un fotbalist de 17 ani a fost ucis de poliţie: “Ne omoară ca pe câini”

Lucas Gonzalez, jucător legitimat la clubul argentinian Inferiores de Barracas Central, a murit, după ce a fost împușcat de polițiști care acționau îmbrăcați în civil.
19.11.2021 | 10:57
Tragedie in Argentina Un fotbalist de 17 ani a fost ucis de politie Ne omoara ca pe caini
ADVERTISEMENT

Lucas Gonzalez, în vârstă de 17 ani, a fost împușcat în cap de un ofițer de la Poliția Municipală și a murit joi la spitalul El Croce din Florencio Varela, unde era internat de joi dimineață. Informația a fost confirmată pentru cotidianul Ole de unul dintre unchii săi.

Mi-au ucis nepotul. Vrem să cerem dreptate pentru Lucas. El va rămâne în inimile noastre și în inimile multor oameni”, a spus Emanuel, unchiul fotbalistului, la intrarea în spital.

ADVERTISEMENT

Lucas Gonzalez era deja în moarte cerebrală în momentul în care rudele sale au cerut dreptate pentru elucidarea acestui tragic incident. Cei trei polițiști care se aflau în misiune, în momentul în care copilul a fost împușcat, au fost puși la dispoziția organelor de anchetă.

Rudele fotbalistului de 17 ani acuză poliţia: “Câți mai trebuie să moară?”

Cât de ușor se apasă pe trăgaci! Câți mai trebuie să moară? Suntem distruși, încercăm să ajutăm familia. Sunt oameni harnici, cinstiți. Sunt niște copii cinstiți, muncitori, cu exemple bune și vin să ne distrugă. Ne omoară ca pe câini. Vine poliția, care sunt cei care trebuie să te apere și te ucid. Politicienii trebuie să știe că îi votăm prin demitere. Nu există nimeni care să ne rezolve problemele”, a spus Gustavo, un prieten al tatălui, în America 24, la scurt timp după ce a aflat despre moartea lui Lucas Gonzalez.

ADVERTISEMENT

Un grup de polițiști, toți trei îmbrăcați în civil, au intervenit cu focuri de armă asupra unui autoturism în care se deplasau patru tineri.

Lucas Gonzalez a fost împușcat în cap, de cel puțin două ori, după care a fost dus de urgență la spitalul El Cruce. Surse din poliție asigură că a fost o operațiune legală după alertarea Postului de Poliție de Cartier 4C împotriva unui grup de tineri aflați la bordul unui autoturism Volkswagen Suran albastru care, se pare că au refuzat să se identifice și au fugit la întâlnirea cu polițiștii.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestei versiuni, suspecții au fost urmăriți de la Vila 21-24 până la intersecția străzilor Alvarado și Perdriel, unde autovehiculul a fost oprit cu focuri de armă. Unul dintre cei patru, Lucas Gonzalez, a fost rănit, alți doi au fost arestați imediat iar al patrulea a reușit să fugă, dar ulterior s-a predat organelor de poliție.

Poliţia din Argentina are o altă versiune a evenimentelor

Versiunea familiei diferă însă față de cea oferită de autoritățile argentiniene.

Conform declarației dată la un post de radio de Cinthia Lopez, mama unuia dintre tinerii care se aflau în autoturism, situația ar fi cu totul alta: ”Lucas a plecat cu prietenii din cartier, Florencio Varella, spre centrul de antrenament de la Barracas. Tinerii urmau să susțină probe la echipă. La întoarcere au oprit să cumpere băuturi răcoritoare, iar o mașină cu patru polițiști s-a îndreptat către ei. Copiii nu știau că acei oameni sunt polițiști, deoarece erau îmbrăcați în civil. Ei au crezut că vor fi agresați, de aceea au accelerat. Acolo au tras asupra copiilor”.

ADVERTISEMENT

Poliția Municipală a făcut publice numele celor trei ofițeri de poliție care au fost suspendați din serviciu și puși la dispoziția autorităților: Gabriel Isassi, Fabián López și José Nievas.

Site-ul oficial al clubului Barracas Central, care evoluează în liga secundă argentiniană, nu menționează nimic despre acest incident. Barracas Central va juca un meci decisiv pentru promovare, cu Tigre, pe 23 noiembrie.

La această echipă a jucat, pe post de atacant, actualul președinte al Federației Argentiniene de Fotbal, Claudio Tapia.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei...
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit