Sporturi

Drama din familia lui Venus Williams! Sora jucătoarelor de tenis, ucisă cu sânge rece

18.01.2019 | 23:55
Drama din familia lui Venus Williams

Familia lui Venus Williams, adversara Simonei Halep în turul trei de la Australian Open, a trăit o adevărată dramă în 2003. În urmă cu aproape 16 ani, Yetunde Price, sora lui Venus şi a Serena Williams, era ucisă cu sânge rece în Compton, un cartier rău famat din Los Angeles

Venus şi Serena Williams nu vor uita niciodată seara zilei de 14 septembrie 2003. Cele două jucătoare nu participaseră la turneul US Open, ambele fiind accidentate, şi se pregăteau să revină pe terenul de tenis. În acelaşi timp, Yetunde Price stătea de vorbă cu iubitul ei într-o maşină parcată în faţa unei case în care se vindeau droguri. Paznicii locuinţei, membrii în banda Crips, au deschis focul asupra autovehicului, iar sora celor două jucătoare de tenis a murit la spital, după ce un glonţ a lovit-o în cap.

Drama din familia lui Venus Williams. Yetunde, ucisă lângă locul unde se antrenau surorile ei

Venus şi Serena Williams au trăit o adevărată dramă atunci când au aflat că sora lor a fost ucisă. Mai mult decât atât, crima a avut loc în apropierea terenurilor unde cele două jucătoare de tenis se antrenau de obicei. Femeia, în vârstă de 31 de ani, era consiliera celor două staruri mondiale şi era proprietara unui institut de înfumuseţare din Corona, Los Angeles.

Yetunde Price, alături de Serena Williams
Yetunde Price, alături de Serena Williams

“Întreaga familie este devastată. Cerem publicului să respecte intimitatea familiei în aceste momente grele. Vineri (n.r. 12 septembrie 2003) am vorbit ultima oară cu Yetunde. Era într-o dispoziţie excelentă”, declara Karen Davis, avocatul familiei Williams. “Această crimă a devastat întreaga familie. Serena era foarte apropiată de ea”, completa Raymone Baine, publicistul Serenei Williams.

Ucigaşul, eliberat în 2018. Serena Williams, şocată când a aflat vestea

La scurt timp după ce a avut loc crima, Robert Maxfield, membru al bandei Crips, a fost arestat, iar în 2006 a fost condamnat la 15 ani de închisoare. În august 2018, ucigaşul lui Yetunde Price a fost eliberat, iar Serena Williams a fost şocată când a aflat vestea. Jucătoarea de tenis din SUA a fost informată de eliberarea criminalului cu doar câteva zeci de minute înainte să intre pe teren în meciul cu Johanna Konta. Sportiva de 37 de ani a fost învinsă fără drept de apel, scor 1-6, 0-6, britanica reuşind să câştige 12 game-uri la rând.

“Nu am putut să-mi scot din minte acest lucru. A fost greu pentru că nu mă puteam gândi decât la ei (n.r. la cei trei copii ai lui Yetunde Price) și la ce înseamnă ei pentru mine. La cât de mult îi iubesc. Orice ar fi, sora mea nu poate să fie adusă înapoi pentru bună purtare”, a declarat Serena Williams pentru revista Time.