Sport

Dramă fără margini în sporturile cu motor. Un pilot aflat la debutul său în Formula 2 a murit în urma unui accident terifiant. Video

31.08.2019 | 20:47
Drama fara margini in sporturile cu motor Un pilot aflat la debutul sau in Formula 2 a murit in urma unui accident terifiant Video

Cursa de Formula 2 de la Spa Francorchamps s-a terminat groaznic pentru Anthoine Hubert, pilotul în vârstă de numai 22 de ani pierzându-și viața ca urmare a unui accident terifiant produs în timpul cursei.

Un pilot aflat la debutul său în Formula 2 a murit în urma unui accident terifiant

Hubert, care se afla la sezonul său de debut în Formula 2,  a scăpat monopostul de sub control și s-a lovit de parapetul de protecție. Bolidul său a revenit pe circuit și a fost izbit din plin de un alt pilot, monopostul pur și simplu rupându-se în două din cauza impactului extrem de violent.

Conform presei internaționale, ambii piloți care au fost implicați în accident erau conștienți când au fost transportați la spital, însă pilotul francez și-a pierdut viața la o oră după producerea acestui accident. Juan Manuel Correa, celălalt pilot care a fost implicat în accident, se află într-o stare stabilă. Viteza cu care piloții circulau în acea linie dreaptă era de peste 250 de kilometri la oră.

Monopostul lui Hubert s-a rupt in doua in urma impactului cu bolidul lui Juan Manuel Correa
Monopostul lui Hubert s-a rupt in doua in urma impactului cu bolidul lui Juan Manuel Correa

Formula 2 este ultima clasă pregătitoare pentru Formula 1, cei mai buni piloți din această categorie promovând în Marele Circ. Hubert era clasat pe locul 8 la general, având două curse câștigate în acest sezon, ambele pe tărâm propriu, Marele Premiu de la Monaco și Marele Premiu al Franței.