Sport

Dramă în familia campionului UFC Khabib Nurmagamedov. Tatăl său se zbate între viață și moarte din cauza COVID 19. Mesajul neașteptat al lui Conor McGregor pentru rivalul său

20.05.2020 | 18:44
Drama in familia campionului UFC Khabib Nurmagamedov Tatal sau se zbate intre viata si moarte din cauza COVID 19 Mesajul neasteptat al lui Conor McGregor pentru rivalul sau
ADVERTISEMENT

Dagestan a fost considerat ani de zile locul cel mai periculos de pe teritoriul Rusiei, unde amatorii de turism erau sfătuiți să nu le calce picioarele, dacă nu vor să aibă mari neplăceri.

Tatăl lui Khabib are mari probleme cardiace

Acum Dagestan este una dintre regiunile cele mai cumplit lovite de pandemia de coronavirus, care a făcut din Rusia, cu peste 300.000 de cazuri de îmbolnăviri, a doua țară din lume după SUA la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Aici s-a născut Khabib Nurmagomedov, marele campion de UFC , care acum trece prin momente grele, după ce tatăl său a fost transferat de urgență la un spital din Moscova, cu grave complicații cardiace, după ce a contactat virusul.

20 de rude a avut infectate campionul rus, unele au și murit

De fapt, durerea este mult mai mare, pentru că nu mai puțin de 20 dintre membrii numerosului clan Nurmagomedov au fost infectați cu COVID 19 și părinții unora dintre ei nu au rezistat, părăsind această lume.

ADVERTISEMENT

Situația e dramatică pentru regiune, cu sute de persoane lovite de virus, multe cadre medicale, dintre care șapte au și decedat, iar Khabib spune că tatăl său, mare specialist în arte marțiale, operat deja acum un an pe inimă, este în situație critică.

Președintele Rusiei i-a promis sprijin lui Khabib

Președintele Vladimir Putin i-a promis campionului rus că se vor face toate eforturile pentru salvarea vieții lui Abdulmanap Nurmagomedov, a dezvăluit managerul sportivului, Ali Abdelaziz:

ADVERTISEMENT

„Khabib se află în contact cu Vladimir Putin de câteva zile, iar acesta i-a promis că tatăl său va avea cel mai bun tratament medical posibil. Mesajul principal al lui Khabib pentru întreaga lume este să stea acasă, să prevină răspândirea coronavirusului.”

“Președintele Rusiei l-a sunat de câteva ori. Asta îi mai aduce puțină liniște, însă totul este în mâinile lui Allah” .

ADVERTISEMENT
Președintele rus Vladimir Putin, alături de Khabib Nurmagomedov și tatăl acestuia, Abdulmanap. foto: getty images

Conor McGregor a uitat de rivalitate

Însă cel mai neașteptat sprijin pentru Khabib vine tocmai din partea rivalului său, cel pe care l-a învins anul trecut, irlandezul Conor Mc Gregor.

Acesta a uitat de înțepăturile pe care le-a avut verbal cu rusul în urmă cu o săptămână și se roagă pentru sănătatea lui Abdulmanap.

“Mă rog pentru recuperarea lui Abdulmanap Nurmagomedov. Un om responsabil pentru multiplii campioni mondiali, în mai multe discipline. Un adevărat geniu al artelor marțiale. Sunt foarte trist să aflu vestea. Ne rugăm pentru familia Nurmagomedov în aceste momente”, sună mesajul pe care i l-a trimis irlandezul Conor Mc Gregor lui Khabib.

ADVERTISEMENT