Sporturi

Dramă în lumea atletismului! O celebră maratonistă s-a sinucis! Anul trecut a fost lansat un film despre cariera ei

Autor: Alexandru Năstase | 11.02.2019 | 12:42
Maura Viceconte și-a pus capăt zilelor la vârsta de 51 de ani

Lumea atletismului a fost cutremurată de o adevărată dramă! O celebră maratonistă s-a sinucis. Maura Viceconte a scris istorie în sportul său la începutul anilor 90, dar acum a decis să-și pună capăt zilelor. Italianca s-a spânzurat în locuința sa din localitatea Chiusa San Michele. 51 de ani avea Maura, o maratonistă cu rezultate deosebite. În palmaresul acesteia se regăsea și o medalie de bronz obținută la Campionatul European din 1998, competiție desfășurată în Ungaria, la Budapesta.

Alte șase probe de maraton a mai câștigat Maura Viceconte de-a lungul timpului. Italianca s-a impus la Venezia în 1995, apoi la Monaco în 1997 și Carpi un an mai târziu. A câștigat următorul sezon și întrecerea de la Roma, apoi Viena în 2000. Ultima oară când a urcat pe prima treaptă a podiumului, Viceconte se afla la Praga, în 2001. Mai mult de atât, sportiva a deținut și recordul Italiei în proba de maraton. Două ore, 23 de minute și 47 de secunde a fost timpul scos de Viceconte. Nu mai puțin de 13 ani a rezistat recordul italiencei, din 1999 până în 2012, când Valeria Straneo a reușit să termine o cursă cu un timp mai bun.

Dramă în lumea atletismului! O celebră maratonistă s-a sinucis! Maura
Deocamdată este necunoscut motivul pentru care Viceconte s-a sinucis

Dramă în lumea atletismului! O celebră maratonistă s-a sinucis!

De două ori a participat Maura Viceconte la Jocurile Olimpice. Prima oară a făcut-o în 1996, la Atlanta, competiție găzduită de Statele Unite ale Americii. Italianca nu a reușit atunci să termine cursa și avea să declare cu fiecare ocazie că acesta rămâne unul din marile regrete ale vieții ei. Patru ani mai târziu, la Sydney, în Australia, Viceconte a încheiat maratonul pe locul 12.

De remarcat că anul trecut, pe 6 noiembrie a fost lansat și filmul documentar intitulat „Viața e un maraton, cursa e modul meu de a trăi”, o ecranizare dedicată sportivei din Italia. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care Maura Viceconte a ales să-şi pună capăt zilelor.

  • 51 de ani avea Maura Viceconte, în momentul în care și-a pus capăt zilelor

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!