News

Dramă în lumea intelectualilor. Un mare inventator a murit

06.04.2019 | 13:41
Drama in lumea intelectualilor Un mare inventator a murit
ADVERTISEMENT

Inventatorul Dan Robbins, cel care a creat primele imagini de vopsea și a popularizat kit-urile de vopsea în anul 1950 a murit în data de 1 aprilie, la vârsta de 93 de ani. Fiul lui Robbins, Larry, a spus că tată său a lucrat ca designer de pachete pentru compania Palmer Paint din Detroit, când a venit cu ideea de a desena din numere, undeva prin anii ’40.

Marele inventator Dan Robbins a murit

A lucrat acolo ca artist grafic și a vândut vopsea lavabilă, iar acolo a și avut revelația de a combina culorile cu numere. Mai exact, ideea a venit atunci când șeful lui Robbins i-a cerut să vină cu un element care să poată fi adaptat adulților. Artistul s-a inspirat de la Leonardo da Vinci, a prealuat conceptul și l-a transpormat în ceea ce ne bucură astăzi.

ADVERTISEMENT

Activitatea lui Robbins a avut un impact semnificativ asupra culturii pop din anii ’50 și ’60, când americanii au trecut de al Doilea Război Mondial și aveau mai mult timp liber pentru a-și desfășura hobby-urile și activitățile precum pictura. „Tata era o persoană foarte modestă. A realizat tot timpul ceva pentru oameni.

Dramă în lumea intelectualilor. Un mare inventator a murit
Dramă în lumea intelectualilor

”A vrut mereu să să ofere oamenilor ca mine experiența de a picta”

A vrut să ofere ceva oamenilor ca mine, care nu pot desena, pentru a putea picta și ei și pentru a avea experiența de a crea o piesă de artă frumoasă”, a spus Larry Robbins. Fiul lui Robbins a spus că părintele său nu s-a îmbogățit din invenția sa.

ADVERTISEMENT

Marele inventator nu deținea compania și, în cele din urmă, compania mamă a lui, Craft Master, a fost cumpărată de General Mills. Mai târziu, Robbins a ajuns în zona Chicago și a făcut propriile sale opere de artă până când s-a retras, în anul 1980., potrivit edition.cnn.

Tags: