Fotbal international

Dramă în Olanda! Rob Rensenbrink, fostul atacant care a făcut furori pentru „portocala mecanică”, a murit la 72 de ani

26.01.2020 | 16:58
Drama in Olanda Rob Rensenbrink fostul atacant care a facut furori pentru portocala mecanica a murit la 72 de ani
ADVERTISEMENT

Olanda se află în doliu după vestea conform căreia Rob Rensenbrink, fost component al „portocalei mecanice”, a murit la vârsta de 72 de ani.

Rob Rensenbrink a murit la 72 de ani

Rob Rensenbrink a decedat la vârsta de 72 de ani, dar lasă în urmă o carieră plină de momente magice, mai ales cele trăite în tricoul naționalei de fotbal a Olandei, unde a fost coleg cu Johann Cruyff, alături de care a făcut performanșe uriașe pentru „portocala mecanică”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant olandez a pierdut lupta cu o boală degenerativă a mușchilor. După Dirk Nanninga şi Johan Cruyff, el este al treilea component al celebrei „portocale mecanice” care se stinge.

Era poreclit „omul șarpe”

Rob Rensenbrink a fost un atacant pur sânge și era poreclit „omul șarpe”. De-a lungul anilor, acesta a fost golgeterul lui Anderlecht în campionatul Belgiei și în Cupa Cupelor.

ADVERTISEMENT

A fost la un pas să câștige Cupa Mondială pentru Olanda, în finala din 1978, împotriva Argentinei, dar mingea trimisă de el a lovit bara porții. În prelungirile partidei, Argentina lui Kempes s-a impus cu scorul de 3-1, cucerind Cupa Mondială chiar pe „Stadio Monumental”.

„A fost cea mai mare extremă stânga din istoria clubului, unul din arhitecţii primului succes major european. Dotat cu o tehnică inimitabilă şi un simţ ieşit din comun al golului, Rob i-a cucerit pe fanii din toată lumea”, a fost mesajul postat de Anderlecht pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
  • 46 de selecții și 14 goluri a marcat Rob Rensenbrink pentru naționala Olandei
  • 72 de ani împlinise Rob Rensenbrink pe 3 iulie