News

Dramă în Parcul Colentina. Un tânăr a decedat după ce a căzut de pe stăvilar. Nu este exclusă sinuciderea

Un tânăr de 20-25 de ani a murit după ce a căzut de pe stăvilarul din Parcul Colentina. Nu este exclusă nici varianta sinuciderii în acest caz.
23.05.2021 | 15:05
Drama in Parcul Colentina Un tanar a decedat dupa ce a cazut de pe stavilar Nu este exclusa sinuciderea
ADVERTISEMENT

Tragicul incident s-a produs sâmbătă seara. În jurul orei 18.20 autoritățile au primit mai multe sesizări la numărul unic de urgență 112, oamenii care se plimbau la ora aceea prin parc au anunțat că un bărbat s-ar fi aruncat de pe stăvilar.

Dramă în Parcul Colentina. Un tânăr a decedat după ce a căzut de pe stăvilar. Nu este exclusă sinuciderea

Intervenția scafandrilor a fost una foarte dificilă, curenții fiind foarte puternici în zonă. Salvatorii au trebuit să aștepte închiderea ecluzei pentru a putea demara căutările.

ADVERTISEMENT

După doar 10 minute de căutări, tânărul a fost găsit, dar, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu s-a mai putut face nimic pentru el și s-a constatat decesul.

O martoră la incident a declarat pentru Impact.ro că tânărul, de fapt, ar fi căzut în apă. Nu se știe încă dacă bărbatul se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ADVERTISEMENT

”Este vorba despre un bărbat de 20-25 de ani care s-a aruncat de pe stăvilar. Pentru că în apă, acolo, curenții sunt foarte puternici a fost căutat de scafandri, dar, mai întâi, a trebuit să se oprească apa.

În zona stăvilarului este un baraj, o ecluză și până nu s-a închis respectiva ecluză nu s-a putut interveni pentru că sunt curenții foarte puternici. L-au căutat, iar la mai puțin de 10 minute l-au găsit.

ADVERTISEMENT

Era în zona respectivului stăvilar, o zonă cunoscută pentru scafandri. A fost resuscitat conform protocolului, dar era decedat. 

Ca resurse, o autospecială de la Detașamentul de Pompieri Fundeni, două echipaje SMURD și echipajul de scafandri.

ADVERTISEMENT

Anunțul la 112 a fost făcut în jurul orei 18.20, iar căutările au început în jurul orei 19.30. Atunci a fost oprită apa. În jurul orei 19.50 deja era în Ambulanță, pentru resuscitare.

Căutarea efectivă a durat 10 minute. La 20.40 a fost declarat decedat. Au fost foarte multe apeluri la 112, de la oamenii care ieșiseră la plimbare”, a declarat Adrian Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Bărbat înecat în Lacul IOR în urmă cu exact o lună

În 22 aprilie personalul de curățenie din Parcul IOR descoperea cadavrul unui bărbat de 47 de ani înecat în Lacul IOR din Capitală.

Potrivit informațiilor Gândul.ro, bărbatul era un fost economist, care a suferit o depresie, după ce a avut o problemă la serviciu și tatăl său i-a dat 12.000 lei pentru a depăși impasul.

ADVERTISEMENT