Sport

Dramă în sportul românesc. Un component al echipei de polo a lui Dinamo a murit în timpul derby-ului cu Rapid

Clubul Dinamo a fost lovit de o nouă tragedie pe terenul de sport. Un jucător din echipa de polo a roș-albilor a murit în timpul unei partide cu Rapid.
26.03.2022 | 14:30
Drama in sportul romanesc Un component al echipei de polo a lui Dinamo a murit in timpul derbyului cu Rapid
Andrei Drăghici, poloistul decedat în timpul meciului Rapid - Dinamo. FOTO: CS Dinamo
ADVERTISEMENT
26-03-2022
12:30

Andrei Drăghici a decedat la vârsta de numai 23 de ani

Andrei Drăghici este numele sportivului care a decedat la vârsta de doar 23 de ani. Conform digisport.ro, după un atac al lui Dinamo, Drăghici nu a mai putut să se întoarcă în apărare alături de colegii săi.

Neștiind despre ce este vorba, antrenorul gazdelor l-ar fi întrebat în glumă „Ce faci? Ai rămas la pomană?”. Poloistul dinamovist a apucat să răspundă „Nu, îmi este rău” și a ieșit din bazin, după care și-a pierdut cunoștința.

Un jucător de polo s-a stins din viață în timpul derby-ului din campionatul românesc de polo, Rapid – Dinamo. Medicii au făcut tot ce le stă în putință pentru a îl salva, dar încercările lor au fost în zadar.

Un jucător de polo de la Dinamo, decedat în timpul meciului cu Rapid

Conform Pro Sport, sportivului i s-a făcut rău în timpul meciului și a ieșit din bazin. La scurt timp după ce s-a așezat pe banca de rezerve, poloistul dinamovist și-a pierdut cunoștința și a decedat, în ciuda eforturilor oamenilor de pe ambulanță.

ADVERTISEMENT

Decesul a fost declarat în urmă cu puțin timp de către doctorii aflați la Bazinul Giulești, în care s-a disputat derby-ul din Superliga de polo. Polițiștii sosiți la fața locului au întocmit un dosar de moarte suspectă, iar corpul neînsuflețit al sportivului a fost transportat la INML pentru efectuarea necropsiei.

„Clubul Sportiv Dinamo este îndoliat de vestea teribilă primită în această după amiază. Cu puțin înainte de ora 12:00, în timpul meciului din Superliga de polo dintre echipele Rapid București și Dinamo, disputat în Bazinul Giulești, unul dintre jucătorii noștri a acuzat o stare de rău.

ADVERTISEMENT

Cu greu, acesta a ajuns la marginea bazinului, unde a fost ridicat, în stare de inconștiență, de jucători de la ambele echipe. Cadrele medicale aflate la fața locului și cele sosite ulterior în urma apelurilor de urgență au încercat timp îndelungat să-l resusciteze, însă după aproximativ o oră a fost declarat decesul.

Tânărul poloist făcea sport de mai bine de 15 ani și nu avea probleme de sănătate cunoscute.

Clubul Dinamo transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate de această pierdere cutremurătoare.
Suntem alături de familie și vom acorda tot sprijinul necesar.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu sa-l odihnească! Drum lin către îngeri!”, a anunțat Clubul Sportiv Dinamo București, pe Facebook.

Cazurile Hîldan și Ekeng, repetate și la polo

În urma acestui tragic eveniment, blestemele par să se țină lanț de clubul Dinamo. De-a lungul timpului, mai mulți sportivi roș-albi au avut probleme de sănătate pe terenul de sport.

ADVERTISEMENT

Cele mai nefericite cazuri sunt cele ale fotbaliștilor Cătălin Hîldan și Patrick Ekeng, care și-au pierdut viața îmbrăcând tricoul lui Dinamo. Probleme a avut în actualul sezon și mijlocașul Alexandru Răuță, care s-a prăbușit pe gazon tot în timpul unui derby cu Rapid.

ADVERTISEMENT