Drama incredibilă a celui mai medaliat club de canotaj din ţară. Au ajuns să se ducă la mânăstire ca să mănânce!

SPECIAL FANATIK
Alex Bradescu   
în Sporturi
17/12/2019, 15:30
Drama incredibilă a celui mai medaliat club de canotaj din ţară. Au ajuns să se ducă la mânăstire ca să mănânce! SPECIAL FANATIK
CSS Orşova, cel mai titrat club din ţară la canotaj, îşi duce sportivii să mănânce la mânăstire din cauza lipsei banilor

CSS Orşova este cea mai mare fabrică de medalii a canotajului românesc, unul dintre sporturile la care avem asigurate mereu medalii la Olimpiade, Mondiale sau Europene. Sau putem spune deja că “aveam asigurate” pentru că situaţia de aici e de-a dreptul dramatică. Clubul cu o rată de aproximativ 300 de medalii anual a ajuns să-şi ducă sportivii să mănânce din mila Bisericii! 

Cel mai mare club de canotaj din ţară îşi duce sportivii să mănânce la mânăstire!

Drama a început chiar în acest an, când le-au fost tăiate subvenţiile pentru hrană. “Din luna iunie nu am mai primit bani pentru copii. Avem datorii de aproape 300.000 de lei. Nu am reuşit să mai achităm din luna aprilie facturile de masă ale copiilor.

Din această cauză, copiii selectaţi nu am reuşit să-i mai aducem la Orşova pentru că nu avem cu ce să-i susţinem. Celor care sunt acum am reuşit să le oferim o masă. Avem șase copii la lotul naţional şi opt la legitimare cu Steaua Bucureşti, iar pe banii acestor copii au mâncat 48 de copii. Nu este normal, dar nu avem ce face. Trebuia să aducem copiii la şcoală, începuse deja şcoala”, povesteşte directorul clubului, Alexandru Ghiţoaica.

Practic, ideea e că oamenii de la Steaua şi cei de la lotul naţional şi-au trimis sportivii în pregătire la Orşova, ştiind valoarea antrenorilor de acolo. Şi le-au asigurat acestora şi banii de mâncare. În total, banii pentru cei 14 sportivi veniţi de la Bucureşti s-au folosit pentru a-i hrăni şi pe ei, dar şi pe restul de 34 care sunt legitimaţi la Orşova!

“Ca să putem participa la campionatele naţionale, am mers şi am cerut sprijin de peste tot. Şi am avut noroc, am dat la Piteşti peste un om de afaceri care ne-a dat banii necesari pentru cazarea sportivilor”, mai spune  Ghiţoaica.

Singura condiţie? “Să spună Tatăl Nostru înainte de masă”

Partea cu hrănitul a 48 de copii din banii pentru 14 nu a mers însă decât până când, aflând de ce se petrece la Orşova, cei de la Steaua şi cei de la lotul naţional şi-au retras sportivii. Astfel,  conducătorii clubului au fost obligaţi să rezolve problema altfel. Soluţia găsită?

“I-a dus pe copii încolonaţi, la mânăstire, ca să le dea mâncare. Ce putem să mai facem altceva? M-am dus peste tot, m-am plâns, m-am rugat, m-am umilit! Pe la Federaţie, pe la Comitetul Olimpic, pe la Federaţie…”, afirmă antrenorul Ilie Bănăduc.

“Am stabilit să le dăm mâncare caldă de câte ori au nevoie. Singurul lucru pe care l-am sugerat a fost ca fiecare întâlnire a noastră să înceapă cu rugăciune, cu Tatăl Nostru”, spune Alexandru Perijoc, reprezentantul Mitropoliei Severinului.

Cei mai tritraţi sportivi ai CSS Orşova: 

FLORIN POPESCU-Camp.olimpic şi medaliat cu bronz la
J.O.Sidney-2000; multiplu camp.mondial şi european-peste 35 de medalii ;
MITICĂ PRICOP-Camp.olimpic şi medaliat cu bronz la J.O.
Sidney-2000 ;multiplu camp.mondial şi european-peste 21 de medalii ;
RALUCA IONIŢĂ-Medaliată cu bronz la J.O.-Sidney2000 ;camp.europeană- 7medalii ;
IONEL AVERIAN-Camp.mondial şi european- 11medalii ;
FLORIN SCOICĂ-Medaliat la Camp.mondiale şi europene- 5medalii ;
MARIAN SEVICI-Multiplu camp.european de tin şi seniori- 5medalii ;
MARIN POPESCU-Dublu campion mondial de jun.,medaliat la
C.M. şi C.E. de sen. ;loc IV la J.O.Barcelona-1992- 5medalii ;
FLORICA VULPEŞ-Medaliată la C.M. şi C.E.-7 medalii ;
NICOLAE FLOCEA şi LIVIU DUMITRESCU-Camp.mondiali şi
europeni de jun.-6 medalii ;
IUSTIN PORCĂRAŞU – 2 medalii la C.E. pt. Juniori ;
TONI IONETICU si GEORGE RĂZEŞU – Camp. Europeni şi
medaliaţi la C.M. juniori – 2 medalii
ALINA CIURESCU, MARIUS MARIAN, IOAN HANCHEŞ,
CRISTIAN MOLDOVEANU, CIPRIAN NAP, CĂTĂLIN CĂMĂRĂŞANU,
CĂTĂLINA NEDEJDE, C-TIN DRĂGUŞANU, VASILE APOSTOL , BEBEALEXANDRU ZABET, ADRIAN şi ION SCOICĂ, PAUL BUDACA şi altii,
campioni sau medaliaţi la C.M. şi C.E. şi C.Balcanice pt. juniori.

 

Închide ×