ADVERTISEMENT
News

Dramă într-o familie din Iași. Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce au mâncat struguri nespălați

Autor: Adrian Baciu | 24.08.2020 | 17:22
Dramă într-o familie din Iași. Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce au mâncat struguri nespălați
Dramă într-o familie din Iași. Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce au mâncat struguri nespălați. Foto: hepta.ro

Tragedie fără margini pentru o familie din Iași. Doi frați, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce au mâncat struguri nespălați.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, cei doi micuți au încetat din viață la o zi după ce au mâncat strugurii care ar fi fost stropiți.

Întrucât starea lor de sănătate s-a înrăutățit, mama lor a sunat disperată la 112, însă medicii nu au reușit să îi salveze. Cel mic s-a stins în curte, iar cel mare a decedat la distanță de câteva ore, la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

ADVERTISEMENT

Doi frați din Iași, de 1 an și jumătate și 3 ani, au murit după ce au mâncat struguri nespălați

Conform celor de la Ziarul de Iași, cauza decesului celor doi copii din comuna Coarnele Caprei care s-ar fi intoxicat în cursul zilei de sâmbătă este încă necunoscută în mod oficial.

Deocamdată, există doar suspiciunea că a fost o intoxicație, însă nu se știe exact despre ce substanță a fost vorba, fiind în lucru mai multe analize la Institutul de Medicină Legală din Iași.

ADVERTISEMENT

Un echipaj de pe elicopterul SMURD a intervenit sâmbătă în urma unui apel la 112 pentru a încerca să salveze un copil de un an şi jumătate care nu mai respira. După ce au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze, copilul nu a răspuns manevrelor astfel că s-a constatat decesul acestuia.

”Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul în stop cardio respirator. A fost intubat şi ventilat mecanic, a fost resuscitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD.

ADVERTISEMENT

Fratele mai mare, de 3 ani, a murit la spital

În ceea ce-l privește pe fratele mai mare al primei victime, Celălalt copil, în vârstă de trei ani, acesta a fost găsit somnolent, ușor confuz cu midriază bilaterală și preluat de Elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Sf. Maria.

Din primele informații se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri.”, preciza sâmbătă seara prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, 24 august, în urma necropsiei, se va afla cauza exactă a decesului celor doi frați!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!