Fotbal intern

Drama lui Ante Vukusic, noul atacant al FCSB! A jucat cinci ani fără un plămân: “Aş fi fost mort”

30.01.2021 | 16:31
Drama lui Ante Vukusic noul atacant al FCSB A jucat cinci ani fara un plaman As fi fost mort
ADVERTISEMENT

Ante Vukusic este noul atacant al FCSB, după ce fotbalistul de 29 de ani a devenit al doilea transfer al iernii pentru liderul din Liga 1. FANATIK îţi prezintă povestea dramatică a jucătorului croat, care a evoluat timp de cinci ani fără un plămân.

Transferat din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărţit de NK Olimpija Ljubljana, Ante Vukusic are o poveste impresionantă de viaţă. După un accident auto, noul atacant al FCSB a jucat timp de cinci fără un plămân şi a aflat despre problemele medicale abia după transferul în Rusia.

ADVERTISEMENT

Produs al centrului de juniori de la Hajduk Split, Ante Vukusic a suferit un accident auto pe când evolua la formaţia croată. Chiar dacă a jucat pentru patru echipe după acest incident, fotbalistul de 29 de ani nu a ştiut ce probleme are şi a vorbit într-un interviu pentru siol.net despre situaţia lui.

Ante Vukusic, noul atacant al FCSB, a jucat cinci ani fără un plămân: “Doctorii mi-au spus că sunt norocos că mai trăiesc”

Eşti considerat un adevărat fenomen medical. Cariera ta a fost marcată de faptul că ai jucat fără un plămân timp de cinci ani. Cum s-a întâmplat?

ADVERTISEMENT

– Am avut un accident de maşină pe când jucam la Hajduk. Viitoarea mea soţie era alături de mine. Nu conduceam cu viteză, dar am distrus maşina. Eram pe autostradă şi m-am învârtit din cauza gheţii. Am intrat într-un semn de circulaţie şi am resimit dureri la gât şi la spate. Am crezut că a fost doar o lovitură, dar plămânul fusese afectat. Nu am ştiut atunci.

Din cauza asta, mereu aveam probleme la antrenamente, mai ales când mă pregăteam vara. Abia puteam să respir când era foarte cald şi nu puteam să alerg la viteză maximă. Când am jucat în Italia, Elveţia şi Germania, m-am plâns de probleme, dar mi-au spus că e o răceală, apoi că un nerv a fost inflamat. Când am ajuns la Tosno, în Rusia, am avut din nou probleme de la primul antrenament.

ADVERTISEMENT

Aveau doctori foarte buni acolo. Am luat nişte antibiotice timp de o săptămână, au crezut că e vreo infecţie. Când au văzut că situaţia nu s-a îmbunătăţit, m-au trimis să fac o radiografie. Am rămas şocat. Plămânul stâng era sănătos, în timp ce dreptul era afectat şi nu funcţiona cum trebuie. Doctorii mi-au spus că sunt norocos că mai trăiesc. Dacă nu făceam sport şi nu aveam o inimă bună, aş fi fost mort.

Este testat în fiecare an din cauza problemelor pe care le-a avut

Te-ai gândit să te retragi din fotbal când ai văzut ce probleme ai?

– Da, aveam 26 de ani şi m-am gândit la retragere din cauza a tot ce păţisem. Dumnezeu m-a ajutat şi am trecut peste.

ADVERTISEMENT

Cum au fost rezolvate problemele?

– Au trebuit să scoată aerul care intra în plămânul drept. M-am operat la Moscova, a fost ceva de rutină şi a durat 30 de minute. Au făcut ca bulele de aer să dispară. Am început, gradual, să respir normal. Nu am putut să mă antrenez după operaţie şi a trebuit să stau pe tuşă vreo patru luni.

Mi-a fost greu, mă simţeam ca un jucător retras. Eram singur în Rusia, însă norocul meu a fost că aveam colegi la echipă din Serbia şi din Muntenegru. M-au ajutat foarte mult, mă încurajau mereu. Până la urmă totul s-a rezolvat şi am putut să revin la antrenamente. Trebuie să trec prin examinări mai detaliate la plămâni în fiecare an.

  • 450.000 de euro este cota de piaţă a lui Ante Vukusic

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 1,75 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT