Sport

Drama lui Santiago Canizares, fostul portar al Spaniei: “Ştiu că îl voi revedea”

30.06.2018 | 17:50
Drama lui Santiago Canizares fostul portar al Spaniei Stiu ca il voi revedea

Drama lui Santiago Canizares, fostul portar al Spaniei şi al lui Real Madrid din perioada 1993-2006 este absolut cutremurătoare.

Este o poveste teribilă de viaţă pentru omul Canizares şi nu pentru sportiv. Nici nu ar putea fi altfel, pentru că este vorba de viaţă şi moarte.

Santiago Canizares a fost la un moment dat un tată binecuvântat. El însuşi este un catolic fervent şi când soţia sa i-a născut tripleţi bucuria a fost fără margini. Nici nu avea să bănuiască vreo clipă ce coşmar urma să înfrunte.

Drama lui Santiago Canizares. L-a ajutat enorm credinţa

Drama lui Santiago Canizares a fost că unul dintre tripleţi, Santi, s-a îmbolnăvit. Şi părinţii au aflat cu stupoare că puştiul suferă de o afecţiune incurabilă. După o luptă teribilă în  încercarea disperată a-l salva, inevitabilul s-a produs și copilul a plecat la Ceruri în urmă cu trei luni.

Santiago Canizares şi-a deschis sufletul şi şi-a pus durerea pe masă pentru o publicaţie din Argentina. Cuvintele sale te fac să plângi în hohote, pentru că este mărturisirea unui părinte îmbătrânit peste măsură, la numai 48 de ani, de lupta cu moartea.

Se gândeşte la momentul când îl va revedea dincolo

“Te gândeşti că nu vei trece niciodată prin aşa ceva. Santi era foarte bine când s-a născut, însă la trei ani şi jumătate s-a îmbolnăvit şi am luptat cu boala 15 luni. Din nefericire, această boală te doboară.Cel mai mare sprijin pentru mine a fost credinţa. Sunt catolic, cred în Dumnezeu şi nu cred că aceasta este o pedeapsă. Consider că există persoane pe care din anumite motive Dumnezeu le vrea alături de el foarte devreme. Poate ni le-a trimis pentru a ne da o lecţie importantă.

Drama lui Santiago Canizares. Fostul portar al Spaniei a vorbit despre perioada în care a luptat pentru viaţa copilului său, dar micul Santi a pierdut la 5 ani bătălia cu moartea
Drama lui Santiago Canizares. Fostul portar al Spaniei a vorbit despre perioada în care a luptat pentru viaţa copilului său

Trăiesc cu o durere foarte mare, nu pot să neg asta. Îmi este foarte dor. Au trecut câteva luni, parcă au fost cinci ani.  Îţi spui că mereu ţi-a fost teamă de moarte. Acum ştiu că în ziua în care voi pleca de pe această lume îl voi revedea pe el. Acum nu mă mai tem de nimic”, a spus Canizares.

„Eu cred că Santiago Canizares este, probabil, cel mai bun portar din lume în acest moment” – Peter Schmeichel în 2004, înaintea turneului final al Campionatului European din Portugalia, în 2004

46 de meciuri a apărat Canizares poarta naționalei spaniole între anii 1993 și 2006

Tags: