Fotbal intern

Drama lui Cristi Bud. Atacantul recunoaște că s-a refugiat în alcool pentru a uita de probleme: „Beam mult, am exagerat”

24.02.2020 | 15:32
Drama lui Cristi Bud Atacantul recunoaste ca sa refugiat in alcool pentru a uita de probleme Beam mult am exagerat
Cristi Bud recunoaște că a avut probleme cu alcoolul
ADVERTISEMENT

Cristi Bud, actualul fotbalist al lui Minaur Baia Mare, recunoaște că a avut în trecut probleme cu alcoolul. Fostul atacant al CFR-ului s-a confruntat cu mai multe drame personale în trecut, printre care pierderea fiului său, dar și excluderea din lotul CFR-ului înainte de începerea Ligii Campionilor.

Crisit Bud recunoaște: „Voiam să uit, beam mult”

Povestea lui Cristi Bud pare a fi un scenariu de film. O dramă cu fotbalistul în rol principal. În direct la GSP Live, Bud a rememorat clipele când a fost exclus de pe lista jucătorilor care urmau să reprezinte CFR Cluj în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Drept consecință, Cristi Bud a căzut în patima alcoolului. „Singura perioadă în care am exagerat cu alcoolul a fost în perioada când nu am prins lotul de Champions League, când nu am fost trecut pe listă. Atunci am avut o perioadă în care exageram. Ieșeam mult, voiam tot timpul să uit, să mă descarc. Am avut o perioadă foarte grea. Beam mult, cam o lună de zile a durat.

Până nu am plecat de la CFR la Mediaș, nu am fost eu. După am plecat la Mediaș și în prima etapă cu FCSB am dat două goluri, am bătut cu 2-0. Am avut o descărcare, apoi am început o viață sportivă. Am avut perioada când trebuia să plec de la CFR pentru că eram supărat pe cei din conducere și a trebuit să plec ca să mă descarc, să uit. Mi s-a părut că a fost o nedreptate”, a explicat fotbalistul.

ADVERTISEMENT

În 2010, perioada la care face referire Bud, atacantul reușise să înscrie 7 goluri în 15 meciuri pentru clujeni. Drept „răsplată”, a fost nevoit să-și caute o altă echipă și și-a văzut visul de a juca în Liga Campionilor spulberat.

Pierderea copilului în 2013, a doua mare dramă pentru Bud

Cu o duritate extremă, viața l-a mai pus o dată la încercare pe Bud, după eșecurile pe plan profesional. De data aceasta, fiul fotbalistului a decedat în spital, la cinci zile de la naștere.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul crede în continuare că vina e exclusiv a medicilor, însă a decis să treacă peste moment pentru a-și putea crea un viitor împreună cu soția sa.

Prima dată s-a spus că a fost ceva pulmonar (n.r. cauza morții copilului), dar după o zi sau două de la deces am trecut pe la spital și am luat certificatul de deces de la o rezidentă care era acolo. Nu era prea multă lume pentru că era 1 mai. La primul punct de pe certificat scria că exista o lovitură masivă intracraniană, nu-mi mai aduc aminte exact terminologia. E posibil să fi scăpat copilul, dar s-a zis că e ceva pulmonar.

ADVERTISEMENT

Ce mai puteai să faci? De întors înapoi nu puteai să îl întorci. Dădeam în judecată pe cineva și nu ajungeam nicăieri. Am înțeles că doamna care ne-a dat acel certificat a fost sancționată. Toată lumea s-a spălat pe mâini pentru că a fost ceva pulmonar. A fost greu, dar după 3-4 zile am și jucat. Mi-a fost foarte greu în perioada respectivă”, a rememorat Bud.

În prezent, Cristi Bud joacă la Minaur Baia Mare, în Liga a 3-a. Atacantul cotat în 2011 la 1 milion de euro valorează în acest moment 150.000 de euro.

  • 41 de goluri în 151 de partide în Casa Pariurilor Liga 1 are Cristi Bud
ADVERTISEMENT
Tags: