Fotbal international

VIDEO. Cehia-Croaţia 2-2. Ce meci! Cehii au revenit de la 0-2! Gol din penalty în 90+4!

Final de meci! Cehia cîştigă un punct astăzi!...
18.06.2016 | 00:01
VIDEO CehiaCroatia 22 Ce meci Cehii au revenit de la 02 Gol din penalty in 904
ADVERTISEMENT

Final de meci! Cehia cîştigă un punct astăzi!

VEZI VIDEO CU TOATE REUŞITELE AICI

Min 90+6. Rakitic este schimbat de Schildenfeld.

Min 90+3. GOOOOOOOO! Necid marchează de la punctul cu var!

Min 90+3. Penalty pentru Cehia după un henţ în careu al lui Vida.

Min 86. Meciul este întrerupt. Fanii Croaţiei au început să aprindă torţe. Un steward este afectat de o petardă care a explodat lîngă el. Fanii croaţi au început să se bată în peluză.

meci

Min 76. GOOOOOOOL Cehia! Skoda trimite o lovitură plasată de cap şi reduce din diferenţă. Pasa a venit de la Rosicky.

ADVERTISEMENT

Min 66. Dublă schimbare la cehi. Ies Lafata şi Skalak, intră Skoda şi Sural.

Min 62. Modric este înlocuit de Broyovic.

Min 59. GOOOOOOOOOL!! Rakitic face 2-0 după o ”scăriţă” ca la carte!

Min 52. Cehii îşi trec în cont primul şut pe poartă. Krejci a fost autorul/

Min 46. A început repriza secundă.

Min 45+1. Prima repriză se încheie.

Min 39. Corluka şi-a spart capul. A ieşit în afara terenului unde a fost bandajat. Poate continua partida.

Min 38. GOOOOOOOL Croaţia. Perisic marchează după o acţiune individuală.

Min  31. 7-0 este raportul cornerelor după prima jumătate de oră.

Min 28. Croaţia a stat vreme de cinci minute numai în terenul advers.

Min 22. Ocazie imensă pentru Croaţia după un contraatac. Perisic n-a ajuns să finalizeze din cîţiva metri.

ADVERTISEMENT

Min 17. Cehia a mai prins curaj după un început ezitant de meci.

Min 8. Croaţii au prima şansă de gol, însă cehii îndepărtează mingea.

START DE MECI 

Cele două formaţii sînt pe teren. Se intonează imnurile

UPDATE 18:48 / Una dintre pozele turneului a fost realizată la acest meci. Un instantaneu extraordinar cu fanii de la acest meci (SURSA: Uefa.com)

43534

UPDATE 18:01 / De la ora 19:00 începe duelul din grupa D dintre Cehia şi Croaţia. Echipele de start:

ADVERTISEMENT

ewff


Duminica trecută, familia lui Srna a obţinut o victorie şi a suferit o înfrîngere. Dar înfrîngerea a lăsat un gol în inimile tuturor, inclusiv în sufletul lui Dario.

Dario Srna a fost timp de 14 ani principalul „soldat” a lui Mircea Lucescu la Şahtar Doneţk. Fundaşul croat joacă din 2003 în Ucraina şi a fost alături de „Il Luce” la fiecare succes.

ADVERTISEMENT

La 34 de ani este căpitanul naţionalei şi participă la al şaselea turneu final. Duminica trecută, echipa Croaţiei, care are în componenţă nume uriaşe ca Modric, Rakitic, Mandzukic sau Perisic, a fost condusă în teren de Srna la primul meci de la Euro 2016, împotriva Turciei.

La cîteva mii de kilometri distanţă, acasă, la Metkovici, întreaga familie şi vecinii care îl ştiu de mic pe Dario stă în faţa televizorului cu sufletul la gură.

Succes clar pe teren…

Croaţia începe ca din puşcă meciul cu Turcia. Mandzukic şi Rakitic ratează două şanse bune, Srna zburdă pe banda dreaptă. Turcii lovesc şi ei, dar cam palid, nu prea seamănă cu „otomanii” de care citim în cărţile de istorie.

Sînt moi, sînt timoraţi în faţa unui adversar care se lasă cu greu intimidat. În timp ce mijlocaşul turc Tufan îşi face părul, la propriu, Modric prinde un şut puternic de la 30 de metri şi deschide scorul.

Meciul e sub control şi, în repriza secundă, la poarta turcului Babacan e un festival de ratări. Mandzukic trimite puţin pe lîngă. Apoi vine bara lui Srna din lovitură liberă. Apoi, din nou Srna şutează alături dintr-o poziţie foarte bună.

Nu contează. Se încheie totul cu bine, rămîne 1-0. Lacrimi de bucurie la final. Chiar dacă e primul meci, jucătorii exultă şi Dario e îmbrăţişat de toţi.

…înfrîngere în inimă!

Entuziasmul de pe tunelul de la vestiare este tăiat brusc de o veste cumplită. Tatăl lui Dario nu mai e. A murit în timpul meciului. În vestiar se aşterne liniştea şi lacrimile de bucurie se transformă în unele de tristeţe.

Uzeir Srna, la 78 de ani, a ajuns la fluierul final. Chiar în timpul meciului de la Euro. L-a crescut pe fiul său într-o perioadă foarte complicată, chiar tragică în spaţiul ex-iugoslav, în momente în care armele redesenau hărţile în Balcani înecîndu-i în sînge. Dario a fost crescut departe de război, dar aproape de fotbal.

Uzeir, îndrăgostit de fotbal

Uzeir Srna s-a născut în 1941 în Bosnia. În anii ʹ60, a jucat multă vreme la FK Sarajevo. Ca portar. După ce şi-a încheiat cariera, i-a insuflat dragostea pentru fotbal fiului său, Dario.

Uzeir a avut două mari iubiri în viaţă, fotbalul şi soţia Milka. S-au cunoscut în vremuri grele. El bosniac, ea croată. Poate nu au avut parte de cel mai romantic decor, între bombe şi arme, dar dragostea lor nu ţinea cont de asta.

Chiar şi în vremuri de război, Uzeir făcea ceea ce ştia el mai bine, juca fotbal. Micul Dario nu avea cum să iasă altceva decît fotbalist.

Cariera lui Dario, strîns legată de România

Dario Srna s-a născut pe 1 mai 1982 la Metkovici. A fost crescut cu mingea în braţe şi pînă în 1999 a jucat la echipa locală. După aceea, a urmat un transfer la Hajduk Split şi din 2003 joacă în Ucraina, la Şahtar Doneţk.

Din cei 13 ani în Ucraina, 12 au fost sub oblăduirea lui Mircea Lucescu. Cariera lui Dario Srna a fost strîns legată de România.

Pe lîngă parteneriatul de lungă durată cu „Il Luce”, Srna a debutat la naţională pe 30 noiembrie 2002 într-un amical jucat pe stadionul din Şoseaua „Ştefan cel Mare” între România şi Croaţia. Atunci, s-au impus croaţii cu 1-0 prin golul lui Maric. Au urmat 6 turnee finale pentru Srna la naţională.

Fiecare gol e dedicat fratelui său bolnav…

Dario Srna ară banda dreaptă la 34 de ani, la fel ca şi în urmă cu un deceniu. Nu oboseşte, vîrsta e doar un număr şi niciodată o scuză. Nu vrea să se retragă, nici de la club, nici de la naţională. De ce ar face-o? E căpitanul Croaţiei, e unul dintre cei mai buni jucători şi nu e în firea lui să spună pas atîta timp cît mai are energia de a face mai mult.

Nu e un marcator înnăscut, dar de fiecare dată cînd o face, golul îi e dedicat fratelui său Igor, pe care îl poartă în suflet, dar şi pe trup, într-un tatuaj în dreptul inimii. Igor suferă de sindromul down şi nu a putut să facă fotbal, astfel că toate reuşitele pe care le are Dario i le dedică lui.

După meciul cu Turcia, Srna a plecat direct la aeroport pentru a-şi conduce tatăl pe ultimul drum. Unii spuneau că nu se va mai întoarce la Euro, însă el a revenit lîngă echipă şi de acum încolo va evolua cu o putere mult mai mare la meciurile rămase. O putere dată de acolo, de Sus…

131 de meciuri are Dario Srna în echipa naţională

22 de goluri a marcat Dario Srna pentru Croaţia

308 partide a disputat Dario Srna pentru Şahtar Doneţk

ADVERTISEMENT