Sport

Drama lui Gheorghe Constantin, fostul șef al CCA: „Am vrut să mă sinucid de două ori la închisoare!”

Gheorghe Constantin a vorbit despre drama prin care a trecut în timp ce a fost închis și recunoaște că a vrut să se sinucidă de două ori în pușcărie.
26.05.2021 | 21:50
Drama lui Gheorghe Constantin fostul sef al CCA Am vrut sa ma sinucid de doua ori la inchisoare
Drama prin care a trecut fostul șef al CCA! Gheorghe Constantin nu se ascunde: „Am vrut să mă sinucid de două ori la închisoare!”. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Gheorghe Constantin a fost arbitru timp de 21 de ani în Liga 1, din 1976 până în 1997, ulterior ajungând seful Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Din poziția de șef al CCA, Gheorghe Constantin a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în urma dosarului „Mită pentru arbitri 1”. Acesta a ispășit doar 19 luni din sentință, pedeapsa sa fiind redusă după împlinirea vârstei de 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Constantin, fostul șef CCA, a vrut să se sinugidă în pușcărie

În dosarul în care Gheorghe Constantin a fost condamnat, a fost implicat și Cornel Penescu, fostul patron de la FC Argeș, care a primit 5 ani după ce a mituit arbitri, observatori și oficiali ai Federației Române de Fotbal în sezonul 2008-2009.

„Ultimele nouă luni de închisoare le-am stat la Colibași. Era foarte rău… Datorită încadrării pe care ne-au dat-o m-au băgat în prima perioadă a executării împreună cu cei mai răi. Mergeai cu cătușele la mâini la telefon, la toaletă, în curte”.

ADVERTISEMENT

„În cameră am fost 7, apoi, când am făcut cerere să-mi schimbe modul de executare, am fost 30! Cameră destul de înghesuită, dar erau oamenii…

Am încercat să mă sinucid. Din păcate, am avut două tentative. Eram la Mărgineni. Am înghițit toate pastilele de la toți oamenii de acolo”, a mai povestit Gheorghe Constantin pentru gsp.ro

ADVERTISEMENT

„Am înghițit 60-70 de pastile!”

„Au ieșit afară, eu n-am ieșit la plimbare… Și toate pastilele pe care le-am găsit le-am înghițit. Dumnezeu știe câte erau, ei au zis că vreo 60-70. Am înghițit tot ce avea fiecare p-acolo! De la cei șapte din camera respectivă. Au ieșit la mișcare o oră, iar eu într-o oră…

Au un regulament intern ciudat și n-am acceptat să mă duc la spital. Nu te poate lua cu forța. A venit cineva din conducerea penitenciarului și până la urmă m-au dus la Târgoviște, la spital. Medicul de-acolo mi-a ținut o muştruluială. De la faptul că sunt un om matur, că…”, a mai spus Gheorghe Constantin.

ADVERTISEMENT

„N-aș mai face niciodată. Nu judecam atunci. Spre rușinea mea n-am judecat bine momentele alea. Trebuia să le accept, bune sau rele.

Nu eram nici primul, nici ultimul, vinovat sau nevinovat. Am fost marcat și depresiv. Dar aveam partea mea de vină… Că eram apropiat de ei.

Eu aș fi preferat să nu facă asta. Mi-era rușine… Mă vedeam cu el și după zece minute plângeam cu el. Îmi trebuia o zi, două să-mi revin. Preferam să nu am vizite! Eram psihic…”, a spus Gheorghe Constantin despre vizitele lui Augustul, fiul său.

ADVERTISEMENT