Premier League

Drama lui Jose Enrique. “Mâine o să mor?”

12.08.2018 | 00:53
Drama lui Jose Enrique Maine o sa mor

Jose Enrique, fotbalistul spaniol cu 99 de prezenţe în tricoul lui FC Liverpool trăieşte o adevărată dramă. A fost diagonsticat de medici cu o formă rară de tumoare pe creier, care i-a afectat foarte mult vederea, în aşa fel încât deja cu ochiul stâng nu mai poate distinge nimic. Jose Enrique a jucat în Premier League încă din 2011, primele sezoane cu 127 de meciuri jucându-le la Newcastle, de care a şi fost cumpărat cu suma de 8 milioane de euro.

Jose Enrique mărturiseşte pentru Daily Mail faptul că în momentul în care a primit cumplita veste l-a apucat o frică viscerală şi prima întrebare care a pus-o doctorului a fost: “Şi mâine o să mor?”. Doctorul nu părea absolut deloc impresionat de diagnosticul pe care tocmai i-l dăduse jucătorului, spunându-i nonşalant: “Nu te îngrijora, este doar o tumoare, nimic altceva”

Drama lui Jose Enrique. A învăţat ce înseamnă o îmbrăţişare

Jose Enrique recunoaşte că boala i-a schimbat complet viaţa şi priorităţile pe care le avusese până în acel moment. “Eram în spital şi cred că m-am îmbrăţişat cu prietena mea Amy de nu ne mai venea să ne desprindem unul de altul. Cred că niciodată până atunci nu simţisem nevoia de îmbrăţişare ca atunci”.

Drama lui Jose Enrique. Urmează în toamnă să meargă la Paris pentru şedinţe de radioterapie. În imagine se îmbrăţişează cu colegii de la Liverpool
Drama lui Jose Enrique. Urmează în toamnă să meargă la Paris pentru şedinţe de radioterapie

Jucătorul a trecut prin mai multe etape de tratament, care de care mai dificile, dar nici acum nu poate spune că frica de moarte a dispărut, pentru că nu a primit încă izbăvitoarea veste a vindecării. “Medicii îmi tot spun că suntem pe drumul cel bun spre vindecare, dar cuvântul magic nu l-au rostit. Continuă să mă încurajeze. Ei afirmă că am avut mult ghinion, pentru că e o formă rară de tumoare ceea ce m-a lovit pe mine şi că ea putea să zacă în corpul meu chiar de la naştere şi să izbucnească în orice moment al vieţii.”

Merge în toamnă la Paris pentru şedinţe de radioterapie

La 32 de ani Jose Enrique a renunţat la cariera de fotbalist şi a ales-o pe cea de agent de jucători. Însă în octombrie va trebui să ia drumul Parisului, unde este programat să urmeze nu mai puţin de 35 de şedinţe de radioterapie, la capătul cărora medicii estimează că ar trebui să îi ofere lui Jose Enrique vestea mult aşteptată a învingerii cancerului.

După ce a plecat de la FC Liverpool Jose Enrique a mai jucat câteva luni la Real Zaragoza, unde a fost chemat de către fostul său coechipier de la Newcastle, Jonas Gutierrez. Acesta a avut în 2013 propriul său meci împotriva morţii, pe care a reuşit să îl câştige în următoarele 12 luni. Gutierrez fusese diagnosticat, la rândul său, cu cancer testicular, o afecţiune destul de frecventă întâlnită între sportivi, dar care a fost învinsă şi de Gutierrez, asemenea fostului portar al naţionalei Spaniei, Molina, a bulgarului Liuboslav Penev, a danezului Ebbe Sand sau a scoţianului Alan Stubbs.

Gutierrez i-a insuflat mult curaj lui Jose Enrique, spunându-i că poate doborî fantasma morţii inclusiv cu mintea, reţeta fiind să nu se gândească nici un moment asupra cumplitei maladii şi a pericolului de a nu mai fi şi să îşi trăiască viaţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.