News

Drama lui Laurențiu Lăcătușu, bărbatul confundat de Poliție cu unul dintre criminali în cazul Sibiu: bătut și umilit în fața băiețelului său, lumea se ferește de el pe stradă, nu-și mai găsește loc de muncă

Drama lui Laurențiu Lăcătușu. Tânărul va da în judecată Poliția, după ce a fost confundat cu unul dintre criminalii lui Adrian Kreiner.
28.11.2023 | 21:20
Drama lui Laurentiu Lacatusu barbatul confundat de Politie cu unul dintre criminali in cazul Sibiu batut si umilit in fata baietelului sau lumea se fereste de el pe strada nusi mai gaseste loc de munca
Drama lui Laurențiu Lăcătușu. Foto Libertatea
ADVERTISEMENT

Drama lui Laurențiu Lăcătușu, bărbatul confundat de Poliție cu unul dintre criminali în cazul din Sibiu. Tânărul din Dolj spune că este hotărât să își facă dreptate după ce a fost ridicat din fața casei, umilit și bătut în fața copilului său. Ulterior, Poliția a furnizat presei imagini, prezentându-l drept unul dintre suspecții în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner.

Drama lui Laurențiu Lăcătușu, bărbatul confundat de Poliție cu unul dintre criminali în cazul Sibiu

În urma unei gafe teribile a Poliției Române, Laurențiu Lăcătușu a devenit cunoscut în întreaga țară. Pe 16 noiembrie a fost săltat pe nedrept și prezentat drept un criminal. Bărbatul a povestit pentru Libertatea că în seara cu pricina a fost sunat de soția lui, care i-a spus că persoane suspecte se plimbă prin fața casei lor. Laurențiu tocmai terminase lucrul și se întorcea acasă.

ADVERTISEMENT

După apelul soției sale s-a grăbit să ajungă, crezând că „persoanele suspecte” sunt venite la furat. Ajuns în fața locuinței, a fost întâmpinat de polițiștii îmbrăcați în civil, care i-au cerut să urce în mașina lor. A refuzat și le-a cerut să se legitimeze, însă, în acel moment a fost pus la pământ și lovit cu picioarele.

I-au pus cătușele la mâini, toată această scenă desfășurându-se în fața soției și băiețelului său de 7 ani. În aceeași seara, Poliția Română anunța că a fost capturat unul dintre presupușii criminali ai milionarului Adrian Kreiner. Alături de aceste informații au fost trimise mai multe imagini cu Laurențiu Lăcătușu, în timp ce era încătușat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul susține că a fost reținut mai multe ore, fără să i se comunice pentru ce faptă este anchetat. A ajuns la Craiova, acolo unde a fost amprentat și i s-au luat probe de salivă. Polițiștii l-au dezbrăcat pentru a căuta un tatuaj pe mâna dreaptă, pe care Laurențiu Lăcătușu nu îl avea.

Tânărul nu a fost informat că este suspect într-un caz de crimă

În timp ce toată România afla că el este bănuit de comiterea crimei, Laurențiu Lăcătușu nu știa acest aspect important. Ba mai mult, tânărul a rămas fără cuvinte când reporterii care îl așteptau în curtea sediului IPJ Sibiu îi puneau întrebări în legătură cu crima lui Kreiner.

ADVERTISEMENT

„Mă întrebau «De ce l-ai omorât? Nu ţi-a părut rău de el? Unde sunt ceasurile? Unde sunt colegii tăi?». Mă, când am auzit, am rămas prost! «Ete, drăcia dracului, ce dracu mă întreabă ăştia de omor? Sunt nebuni la cap? De ce omor vorbesc ăştia?»”, a declarat Laurențiu Lăcătușu pentru Libertatea.

În cele din urmă, a fost înștiințat de polițiștii din Sibiu pentru ce a fost ridicat. El le-a spus că nu știa absolut nimic despre crimă. Primele bănuieli privind greșeala pe care au făcut-o oamenii legii au apărut când au analizat o fotografie a adevăratului suspect.

ADVERTISEMENT

„Unul dintre poliţişti a luat o foaie, cred că era o poză, şi se uita când la ea, când la mine. L-a chemat pe altul, s-a uitat şi el, şi ziceau amândoi «nu se poate aşa ceva»”. După ce și-au dat seama de greșeală, polițiștii i-au spus că trei persoane l-ar fi indicat drept suspect, după ce i-au văzut pozele pe Facebook.

La ora 2 dimineața a fost înștiințat că este liber, dar să aștepte până dimineața să fie dus acasă, pentru că polițiștii erau obosiți după misiunea din noaptea precedentă. După această situație incredibilă, Laurențiu Lăcătușu spune că nu își mai găsește de loc de muncă.

Înainte să aibă loc acest eveniment, bărbatul muncea cu ziua în construcții, însă acum nu își mai găsește nicio lucrare. „Se fereşte lumea, dacă a văzut la televizor că mi-au zis «criminalul de la Sibiu»! După aia, poate n-au mai urmărit în continuare, să vadă şi că nu sunt vinovat. Pe unde mă duc, se uită oamenii după mine şi strigă «uită-l pe băiatul de la televizor». Mi-e o ruşine de mor!”, a transmis Laurențiu Lăcătușu, potrivit sursei citate.

 

 

ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu...
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile...
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile din Arad. Mașina avea numere false
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
O fotografie ce nu poate fi explicată. Telefon mobil în anul 1962
O fotografie ce nu poate fi explicată. Telefon mobil în anul 1962
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele...
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele au stârnit discuții aprinse! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția