News

Drama Margaretei Pâslaru. Securitatea i-a făcut mult rău. Veştile care au facut-o să sufere: “Fiica ei a orbit, iar soţul ei s-a spînzurat!”

În anii de comunism au circulat legende incredibile, despre mai mulţi artişti. Printre victime s-a aflat şi îndrăgita interpretă Margareta Pâslaru....
10.06.2016 | 10:22

În anii de comunism au circulat legende incredibile, despre mai mulţi artişti. Printre victime s-a aflat şi îndrăgita interpretă Margareta Pâslaru.

Despre Margareta Pâslaru (72 de ani) şi familia ei au circulat două poveşti şocante, dar totodată aberante. Deşi presa nu scria despre astfel de lucruri în acea perioadă, totuşi, vorbele circulau fără voie din gură în gură, în ciuda stricteţii regimului comunist.

VEZI IMAGINI CU MARGARETA PÎSLARU ÎN GALERIE FOTO

Una dintre istorioarele care au circulat în toată ţara, pe vremea “împuşcatului” a fost aceea că fata artistei ar fi orbit. Conform bârfelor lansate, probabil, de către Securitate, Margareta ar fi vrut ca fiica ei să-i moştenească culoarea ochilor şi astfel, ar fi dorit ca fiica ei să facă o operaţie, în urma căreia a rămas oarbă.

Cea de a doua legendă s-a stârnit despre soţul artistei, Gheorghe Sencovici, cum că s-ar fi spânzurat în podul casei. Într-un final, Margareta a primit viză să-şi urmeze soţul în SUA, iar în 1983 artista a părăsit ţara şi a revenit abia după Revoluţie. Se pare că Securitatea nu ierta pe nimeni care avea o rudă peste hotare sau care părăsea România şi nu este exclus ca sursa acestor legende să fi fost chiar în birourile instituţiei.