Life

Drama neștiută a Mărioarei Tănase. Legătura dintre regretata artistă și Anamaria Prodan Reghecampf

20.10.2020 | 11:44
Drama nestiuta a Marioarei Tanase Legatura dintre regretata artista si Anamaria Prodan Reghecampf
Drama neștiută a Mărioarei Tănase. Sursa foto: ciao.ro
ADVERTISEMENT

Mărioara Tănase a fost o personalitate marcantă în lumea muzicală românească. Multă lume a avut ocazia să se bucure de vocea ei unică mai bine de două decenii.

Apreciata interpretă a cântecului popular românesc a colaborat cu mai multe ansambluri folclorice din țară, mai ales în zona Sighișoarei, relatează ciao.ro. Din păcate, s-a stins din viață în 1970, la nici 30 de ani…

ADVERTISEMENT

Sfârșitul Marioarei Tănase a fost brusc și i-a întristat pe foarte, foarte mulți români care îi iubeau arta interpretativă. Nu multă lume cunoaște, însă, o latură interesantă a scurtei sale vieți. Îndrăgita interpretă a folclorului mioritic a fost căsătorită pentru scurt timp cu tatăl Anamariei Prodan.

Drama neștiută a Mărioarei Tănase. A fost căsătorită cu tatăl impresarei Anamaria Prodan Reghecampf

Mărioara Tănase a fost o adevărată „slujitoare” a muzicii populare românești autentice și a câștigat aprecierea publicului datorită talentului ei deosebit. Din păcate, și-a găsit sfârșitul foarte tânără, la nici 30 de ani, în urma unui accident de mașină.

ADVERTISEMENT

Mulți români i-au apreciat melodiile și colaborările cu mulți artiști renumiți, însă există un detaliu pe care puțini îl știu despre viața regretatei interprete.

Mărioara Tănase a fost măritată cu avocatul Traian Tănase, tatăl cunoscutei impresare Anamaria Prodan Reghecampf. Cei doi s-au căsătorit în anul 1960, însă doar zece ani s-au putut bucura de o căsnicie reușită.

ADVERTISEMENT

Traian Tănase a rămas văduv în 1970, atunci când un accident de mașină i-a curmat viața talentatei sale soții. Avocatul a depășit momentul greu, și-a dus destinul mai departe și s-a căsătorit cu o altă îndrăgită mesageră a folclorului românesc, cunoscuta cântăreață Ionela Prodan.

„A fost o dragoste d-aia mare, mare de tot. Când m-am măritat nici nu ştiam câţi ani are bărbatul meu. M-am măritat în trei zile. El m-a divinizat, mi-a făcut casă, copii” – Ionela Prodan.

Apreciata artistă i-a dăruit două fete, Anca și Anamaria. „Un soț și un tată exemplar”, îl caracteriza Ionel Prodan. Mariajul lor fericit a fost curmat tot de o nenorocire…

ADVERTISEMENT

Ca un blestem, Traian a decedat la doar 54 de ani, în 1992, din cauza unei congestii cerebrale. Ionela Prodan s-a stins și ea din viață în 2018, la 70 de ani.

A murit chiar înainte să plece într-un turneu în SUA și Canada 

Mărioara Tănase a avut un sfârșit cât se poate de tragic. Chiar în ziua accidentului, interpreta se întorcea din Sighișoara, orașul ei de origine, unde și-a vizitat rudele. Urma să meargă în turneu în SUA și Canada și a vrut să-și salute familia înainte de plecare.

Mașina în care se afla a intrat într-un copac în localitatea Feldioara și artista a fost dusă la spital. Din nefericire, viața ei nu a mai putut fi salvată. A fost înmormântată pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu. Vezi aici mai multe fotografii cu Mărioara Tănase.

Printre artiștii de renume cu care a colaborat îi amintim pe compozitorii Richard Stein, Alexandru Corfescu și S. Bolintineanu, dar și dirijorii George Vancu sau Paraschiv Oprea.

ADVERTISEMENT