News

Drama neştiută din Cimitirul Bellu. Tatăl s-a sinucis după ce copiii s-au căsătorit fără să ştie că sunt fraţi

Una dintre cele mai bogate familii din Oltenia, urmărită de un destin tragic. Mărturia dramatică se află în Cimitirul Bellu
26.11.2022 | 17:30
Drama nestiuta din Cimitirul Bellu Tatal sa sinucis dupa ce copiii sau casatorit fara sa stie ca sunt frati
Monumentul familiei Poroineanu, din Cimitirul Bellu
ADVERTISEMENT

Una dintre figurile regionale embelmatice ale sfârşitului de secol XIX, boierul Constantin Poroineanu este urmărit până dincolo de mormânt de o faimă tragică, persistentă ca un blestem asupra familiei sale.

Seminţele tragediei au fost plantate la Paris

Constantin Poroineanu, una dintre personalitățile marcante ale Caracalului și județului Romanați, s-a născut la Târgoviște în anul 1843. Se trăgea dintr-o familie bogată, tatăl său, proprietar de moşii şi păduri, fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţul Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ce şi-a început studiile universitare la Bucureşti, tânărul Constantin Poroineanu  a plecat în străinătate pentru a-și desăvârși predătirea, aşa cum se cuvenea unui tânăr cu o asemenea avere şi descendenţă.

La Paris, în timpul unui bal a  întâlnit o fată frumoasă, de care s-a îndrăgostit și, deși era căsătorit și avea un fiu acasă, cei doi au ajuns să aibă o aventură.

ADVERTISEMENT

Tatăl său nu a fost de acord cu această relaţie și l-a forțat să o părăsească pe franţuzoaică și să se întoarcă acasă. Constantin s-a supus și s-a întors acasă, la Caracal, unde locuia familia sa. Și-a continuat viața și afacerile în agricultură și politică, iar în cele din urmă a devenit unul dintre cei mai bogați bărbați din România, fiind renumit şi pentru actele sale de caritate.

20 de ani mai târziu, fiul lui Constantin a călcat pe urmele tatălui său. A plecat la Paris pentru a-și termina studiile și povestea s-a repetat, îndrăgostindu-se de o studentă pariziană. Spre deosebire de tatăl său, el nu și-a informat părinții despre relație și s-a căsătorit cu aleasa inimii sale. Mai târziu și-a adus tânăra soție acasă, în România, pentru a-i cunoaște familia, iar atunci a fost descoperit adevărul inimaginabil.

ADVERTISEMENT

Punând cap la cap mai multe detalii – inclusiv poveștile de viață ale tinerilor căsătoriți, trăsăturile fizice și comportamentale – Constantin Poroineanu și-a dat seama că fata era de fapt fiica lui din aventura pe care a avut-o când era student la Paris, iar tinerii soți erau de fapt frate și soră.

Tripla sinucidere

Adevărul dureros că sunt frate și soră și oroarea situației a fost intolerabilă  pentru tânărul cuplu. Au mers în parcul din centrul Caracalului (parc care fusese donat Primăriei cu ani în urmă de tatăl lor, Constantin Poroineanu), iar acolo, în toamna anului 1908, tinerii căsătoriți s-au sinucis. Mai întâi, băiatul și-a împușcat soția, după care s-a sinucis şi el.

ADVERTISEMENT

Acest eveniment tragic l-a împins spre moarte şi pe moşierul Constantin Poroineanu. Acesta şi-a întocmit testamentul, lăsând întreaga avere a familiei orașului Caracal, și s-a spânzurat o zi mai târziu, pe 15 septembrie 1908.

Tânărul cuplu este înmormântat alături de tatăl lor în Cimitirul Bellu. Astăzi, mormântul familiei Poroineanu, cu monumentul său magnific realizat de sculptorul italian Raffaello Romanelli, este unul dintre cele mai vizitate locuri din cimitir, în special de tinerii îndrăgostiți. Legenda spune că cei care iubesc cel mai profund și pasional pot auzi în jurul mormântului strigătul disperat al îndrăgostiților morți.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să...
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această...
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Irinel Columbeanu scapă de datorii. Vestea anului în showbiz, ar putea pleca din...
Irinel Columbeanu scapă de datorii. Vestea anului în showbiz, ar putea pleca din azil
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit