News

Drama neștiută a lui Florin Roman! Fiica ministrului demisionar în scandalul plagiatelor, atacată în plină stradă. Nimeni nu a intervenit!

Florin Roman, ex-Ministrul Cercetării și al Digitalizării, a trăit o adevărată dramă în urmă cu doi ani, dar nu în calitate de om politic ci de părinte.
16.12.2021 | 19:55
Drama nestiuta a lui Florin Roman Fiica ministrului demisionar in scandalul plagiatelor atacata in plina strada Nimeni nu a intervenit
Florin Roman si fiica sa
ADVERTISEMENT

Viețile politicienilor, indiferent de ce funcțiile pe care le ocupă sau de greșelile pe care le fac în carieră, nu sunt mereu atât de fericite cum s-ar crede la prima vedere. În unele cazuri, nici măcar un statut de deminitar nu este suficient pentru a fi ferit de violența străzii.

În România anului 2021, o minoră a fost condamnată penal pentru că a lovit cu pumnii și picioarele o altă minoră. Victima este fiica de 14 ani a lui Florin Roman, ministrul demisionar din guvernul Ciucă, după scandalul plagiatelor declanșat de ziarul Libertatea.

ADVERTISEMENT

Agresoarea, condamnată la 4 luni cu suspendare

Conform informațiilor care apar pe portalul instanțelor, Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o pe data de 4 februarie 2021 pe Bianca Andreea C., la o măsură educativă neprivativă de libertate pe o perioadă de 4 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea liniștii publice.

Agresoarea, minoră la data comiterii faptei, a primit interdicția de a se mai apropie de victima ei, Roman I., reprezentată legal de părinții ei, Florin Claudiu Roman (deputat de Alba) și Maria Roman (inspector la Consiliul Concurenței Alba).

ADVERTISEMENT

Fiica lui Florin Roman a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale

Potrivit datelor din dosar, fiica soților Roman a fost atacată în plină stradă, pe data de 25 septembrie 2019, în jurul orei 18:30. Fata se plimba alături de câteva prietene de aceeași vârstă când a fost acostată de 3 fete mai mari care ”fără nici un motiv au tras-o de păr, au trântit-o la pământ și au lovit-o cu mâinile și picioarele”.

Agresiunea la care a fost supusă fiica lui Florin Roman a durat 10 minute, timp în care nimeni nu a intervenit, deși scandalul a avut loc în plină stradă, în vecinătatea unor blocuri de locuințe. Rechizitoriul arată că prin zonă au trecut mai multe persoane însă nici una nu a încercat să o scoată pe fată din mâinile agresoarelor.

ADVERTISEMENT

Din certificatul medico-legal emis de Serviciul de Medicină Legală Alba Iulia reiese că ”partea vătămată a prezentat leziuni traumatice care au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent, tracțiune asupra părului și cădere pe un plan dur”.

Victima a mers, însoțită de părinți, la poliție, unde a făcut plângere penală împotriva agresoarelor. Doar una din ele a ajuns în fața instanței, considerându-se că celelalte două nu au participat în mod activ la agresarea fetei. Familia Roman nu a solicitat despăgubiri, în schimb a cerut ca agresoarea să plătească din punct de vedere penal pentru fapta ei.

ADVERTISEMENT

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru după ce a fost acuzat de plagiat

Florin Roman are 47 de ani și este deja la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, după ce anerior fusese vicepreședinte al Consiliului Județean Alba. În perioada octombrie-noiembrie 2021, el a fost Președinte interimar al Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban a decis să părăsească grupul parlamentar PNL.

Pe 25 noiembrie, el a fost numit Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, însă nu a rezistat decât 20 de zile din cauza unor suspiciuni de plagiat și studii fictive. Florin Roman a demisionat miercuri, după ce și-a postat pe contul personal diplomele de studii și l-a acuzat pe Dacian Cioloș că se află în spatele atacurilor din presă asupra lui.

ADVERTISEMENT