Tragedie fără margini într-o stațiune de pe litoral. Un tată este căutat de o zi de scafandri după ce a intrat în marea agitată pentru a-și salva fiica de șase ani care intrase în apă când era steagul roșu arborat.
Militarii din cadrul ISU Dobrogea au început primele căutări miercuri, 14 august. Autoritățile au anunțat că vineri, 16 august, scafandrii au găsit trupul bărbatului. Din nefericire, acesta a pierdut lupta cu valurile.
Din fericire, copilul a fost salvat de un turist, dar tatăl nu a putut lupta prea mult cu valurile și a fost tras în larg de curenții extrem de puternici.
Incidentul s-a petrecut într-un golf din stațiunea Jupiter, unde curenții puternici au prins-o pe fetiță în zona interzisă. Când a văzut cât de mare a devenit, tatăl s-a aruncat imediat în apa agitată pentru a-și salva copilul. Din păcate, n-a putut lupta prea mult din cauza efortului enorm pe care l-a depus.
„A salvat-o şi s-a înecat el. A strigat după ajutor. Nu mai e de găsit!”, spun martorii pentru Observator. După ce fetița a fost scoasă din valuri de un turist, salvamarii au intervenit. Tatăl nu a mai reușit să ajungă la mal, sub privirile îngrozite ale celor pe plajă.
„Ar fi luat-o valul şi la ceva timp nu a mai putut să o aducă şi a strigat după ajutor. A venit un om, s-ar fi băgat un om cu colacul, a adus fetiţa la mal şi când să se ducă şi după el nu l-a mai văzut”, a declarat un tânăr.
Imediat a început o misiune de căutare pentru a-l găsi pe tatăl dispărut. Un elicopter SMURD a survolat zona, iar o barcă de salvare a cercetat apa în speranța că îl va repera pe bărbatul de 35 de ani. Scafandrii au explorat adâncurile timp de ore întregi, în ciuda condițiilor dificile.
Căutările celor opt scafandri care îl caută pe bărbat au devenit extrem de dificile, din cauza mării agitate, cu valuri de peste doi metri și vizibilitate zero.
Scafandrii au oprit căutările pe timpul nopții, au fost reluate joi dimineața cu 10 scafandri. Familia bărbatului a așteptat disperată pe plajă, în speranța unei vești bune. Deși au trecut 24 de ore de la dispariția lui, marea agitată și curenții puternici continuă să îngreuneze operațiunile de salvare.
Vara aceasta, mulți turiști au ignorat frecvent steagul roșu, care semnalează prezența curenților periculoși cunoscuți sub numele de RIP, responsabili pentru multe tragedii. Acești curenți au lățimi de 15 până la 60 de metri și pot întinde până la 120 de metri în larg. Până acum, 58 de persoane au fost salvate din valuri în această vară, dar 12 și-au pierdut viața.