Fotbal intern

DEZASTRU pentru Dinamo! Record negativ incredibil!

Faptul că Dinamo nu a primit licenţa pentru viitorul sezon al Cupelor Europene, dar şi cel că cererea de insolvenţă, ce va fi analizată de Tribunal pe 11 iunie, va fi, aproape sigur, aprobată,...
03.06.2014 | 14:47
DEZASTRU pentru Dinamo Record negativ incredibil
ADVERTISEMENT

Faptul că Dinamo nu a primit licenţa pentru viitorul sezon al Cupelor Europene, dar şi cel că cererea de insolvenţă, ce va fi analizată de Tribunal pe 11 iunie, va fi, aproape sigur, aprobată, ar putea însemna cea mai neagră filă din istoria clubului din “Ştefan cel Mare”. Totul pentru că roş-albii vor lega cel puţin patru sezoane la rînd fără prezenţă în competiţiile continentale.

Situaţia este una fără precedent în istoria clubului, avînd în vedere că în 66 de ani de existenţă, Dinamo nu a trecut decît printr-o singură perioadă în care a legat mai multe sezoane fără participare în competiţiile continentale. Este vorba însă despre anii ’60, adică acum aproape jumătate de secol! Chiar şi aşa, este vorba doar de intervalul 1966 – 1968, adică doar două stagiuni! Aşadar, o perioadă de doar jumătate faţă de cea minimă care se preconizează în prezent! Unica alinare a fanilor roş-albilor ar putea fi faptul că marea rivală Steaua a cunoscut de-a lungul istoriei astfel de momente negre.

ADVERTISEMENT

Steaua a avut două momente la fel de grele ca Dinamo

Concret, campioana Ronmâniei din ultimele două sezoane şi-a trecut deja în palmares două epoci negre în care nu a jucat nicio întîlnire continentală timp de cîte patru ani! Roş-albaştrii au absentat din competiţiile continentale între 1972 şi 1976, dar şi între 1980 şi 1984, această din urmă perioadă succedată de cîţiva ani fabuloşi în care au evoluat în două finale de Cupă a Campionilor Europeni, dintre care una cîştigată în 1986. Avînd în vedere contextul actual, FANATIK.RO a discutat cu două dintre simbolurile lui Dinamo în ceea ce priveşte repercusiunile care ar putea proveni din această stare de fapt.

Lupu prevede dezastrul 

Dănuţ Lupu, cel care a criticat în mai multe rînduri politica managerială a lui Ionuţ Negoiţă este convins că acesta ar putea însemna începutul sfîrşitului pentru Dinamo. “Este trist ce se întîmplă pentru orice dinamovist… Dar ăsta e adevărul dureros. Însă nu era nevoie ca Dinamo să intre în insolvenţă pentru a se ajunge aici. Puteau să aibă o serie neagră şi pe linie sportivă. E adevărat, anul ăsta terminaseră pe locul 4, dar s-a întîmplat asta pentru că nu a avut cine să termine acolo… CFR şi FC Vaslui aveau loturi mult mai bune, dar s-au confruntat cu unele probleme pe care Dinamo nu le-a avut. Pînă la urmă însă e meritul jucătorilor, bravo lor! Durerea cea mai mare este că domnul Negoiţă a venit să evite dezastrul şi pînă la urmă el l-a făcut. A declarat că el vrea să salveze clubul, dar s-a transformat în călău. Nu cred că domnii Badea sau Borcea ar fi băgat clubul în insolvenţă… Dinamo se va stinge în următorii ani şi este posibil să şi retrogradeze. Păi ar mira pe cineva? Cine mai vine să mai joace la o echipă aflată în situaţia asta? Nici suporterii nu ştiu cît de devotaţi vor rămîne în situaţia asta… Nu cred că sînt precum cei ai Rapidului, deşi chiar şi acolo se vede o scădere. Au fost 10.000, apoi opt, s-a ajuns la 6.000 şi tot scad, dar este firesc într-un fel…“, a declarat Dănuţ Lupu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Prunea îi ia apărarea lui Negoiţă

Pe de altă parte, preşedintele lui CSMS Iaşi, Florin Prunea, consideră că măsurile luate erau necesare pentru ca Dinamo să-şi revină, iar fostul portar este ferm convins că bucureştenii îşi vor reveni complet în cîţiva ani. “A fost o decizie foarte grea pe care domnul Negoiţă a trebuit să o ia, dar sînt convins că suporterii vor înţelege că a fost mai bine. Dinamo va ieşi cu capul sus din perioada aceasta. Domnul Negoiţă este singurul care a avut curajul să spună adevărul şi pentru asta e de apreciat. Chiar dacă se vor lega mai mulţi ani de neparticipări în Cupele Europene, nu cred că va fi o dramă. Dramă era dacă Dinamo ajungea în situaţia Rapidului. Sînt ferm convins că după ce se va rezolva problema cu insolvenţa, ei vor reveni la nivelul din urmă cu cîţiva ani şi se vor bate iar pentru trofee. În plus, jucătorii cred că vor continua să vină în «Ştefan cel Mare» fiindcă Dinamo va atrage indiferent de situaţia în care se află“, a comentat şi Florin Prunea pentru FANATIK.RO.

Tags: