Fotbal international

Drama portarului naţionalei feminine a Nigeriei. Suferă de cancer la sân şi nu poate face chemioterapie din cauza COVID 19!

23.07.2020 | 11:00
Drama portarului nationalei feminine a Nigeriei Sufera de cancer la san si nu poate face chemioterapie din cauza COVID 19
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus, care s-a abătut începând din iarnă asupra planetei, are cele mai variate forme de a afecta vieţile oamenilor. De la infectarea care pentru o parte dintre cei bolnavi a însemnat sfârşitul sau trecerea prin iad la gravele probleme economice generate peste tot în lume aria de vătămare a coronavirusului a fost largă şi cu efecte serioase.

Una dintre formele prin care virusul a produs grave probleme, fără ca persoana în cauză să fi fost infestată, l-a reprezentat şi continuă să îl reprezinte interzicerea pentru bolnavii cronici de a se mai interna în spitale, iar în cazul celor cu o maladie necruţătoare cum e cancerul oprirea şedinţelor de chemio sau radioterapie, pe motiv că pandemia este elementul prioritar pentru medici.

ADVERTISEMENT

Aşa s-a ajuns ca să îşi piardă viaţa un număr însemnat de oameni, rămaşi fără tratamentul adecvat afecţiunilor lor, deşi aceste persoane niciodată nu au avut de-a face cu ravagiile provocate de COVID 19 în special asupra organismelor mai debilitate.

La 27 de ani, fostul portar al naţionalei feminine a Nigeriei suferă de cancer

Un exemplu grăitor în acest sens îl oferă fostul portar al naţionalei feminine de fotbal a Nigeriei, Bidemi Aluko, care nu are decât 27 de ani, dar care se luptă de trei ani cu moartea, pentru că are cancer la sân.

ADVERTISEMENT

În 2017, jucătoarea a fost nevoită să renunţe pe nepusă masă la activitatea sportivă, după ce doctorii i-au dat cumplita veste asupra problemei de sănătate de care suferă. A efectuat o mastectomie, adică i s-a scos unul dintre sâni, în speranţa că tumoarea va fi distrusă.

Şi se părea că viaţa tinerei a fost salvată, dar anul trecut, brusc, cancerul a recidivat şi jucătoarea a fost trecută pe o cură de un an de chemioterapie. Întreruptă fără voia ei de pandemia de coronavirus, care nu i-a mai permis continuarea la un spital de stat, sufocat de cazurile de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Federaţia nigeriană este cea care i-a plătit perioada de chemioterapie la stat, dar acum singurul loc unde fosta jucătoare mai poate apela este mediul privat. O singură şedinţa la un spital privat costă 1.300 de dolari.

Soţul ei a rămas fără servici

Aluko a terminat toţi banii pe care i-a avut şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură soţul ei, principalul sprijin financiar în casă, şi-a pierdut locul de muncă tot din cauza crizei COVID 19.

ADVERTISEMENT

Fostul portar nu are acum decât două soluţii. Fie îşi aşteaptă moartea resemnată de situaţie, fie încearcă să obţină banii din donaţii, însă nu este genul de om care să se plângă de problemele pe care le are, pentru a cerşi ajutorul.

ADVERTISEMENT