News

Drama prin care a trecut o tânără din Timișoara după ce a fost infectată cu noul coronavirus: Sunt șocată și dezgustată

31.07.2020 | 11:11
Drama prin care a trecut o tanara din Timisoara dupa ce a fost infectata cu noul coronavirus Sunt socata si dezgustata
ADVERTISEMENT

O tânără din Timișoara care a fost infectată cu noul coronavirus și-a expus public drama prin care a trecut după ce a fost contaminată cu acest virus.

Nu a fost neapărat o dramă din punct de vedere al sănătății acesteia, cât a fost o dramă a procedurilor, a indiferenței cu care autoritățile tratează cetățenii.

ADVERTISEMENT

Slăbiciunile sistemului medical din România sunt scoase în evidență de tot mai mulți oameni, cei care acuză, la unison, modul în care sunt tratați.

Drama trăită de o tânără din Timișoara infectată cu noul coronavirus: Sunt șocată şi dezgustată

Ionela Cristina este doar unul dintre pacienții din România care, după ce s-au infectat cu Covid-19, nu acuză neapărat intensitatea bolii, cât deficiențele majore din sistemul medical autohton.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte supărată și nu pentru faptul că am fost confirmată cu COVID ci pentru toată procedura prin care trebuie să trec. (încă ma zbat sa fac lumina)”, scrie tânără pe Facebook.

Apoi, Ionela explică cum a decurs procesul testării și în ce comedie nedorită a slăbiciunilor din sistemul sanitar a intrat fără voia ei.

ADVERTISEMENT

”Am fost testată pe 22 iulie din proprie inițiativă, la o clinică privată, doar pentru ca am avut ușoare simptome de viroză și eu, și soțul, și știam că la el la lucru au fost mai mulți confirmați. Rezultatul l-am primit duminică dimineață.

De aici ce e de zis face parte din categoria Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul – o comedie neagră tragico-dramatică, scrie Ionela Cristina Vaczy pe pagina de social-media

ADVERTISEMENT

DSP-ul, eternul acuzat de pacienții Covid-19 din România

Previzibil, pacienta de Covid-19 s-a lovit din plin de lipsa de implicare a celor de la DSP. Fata povestește cum a fost expediată  telefonic între medicul de familie, ambulanță, medicul de familie din nou și DSP, care a avut o reacție neașteptată.

”Următorul apel a fost un exercițiu de răbadare (DSP). Doamna de acolo transmitea unei colege ce-i spuneam eu, întrebând-o ce să facă, dacă să mă creadă sau nu că am COVID.

O auzeam și pe cealaltă doamnă care se întreba da’ de ce zice ea că are COVID? De unde știe?. Apoi, am fost pasată acelei doamne, căreia i-am detaliat din nou povestea mea, cu răbdare. M-a rugat să sun luni, că azi e duminică, ele sunt singure și nu au parola de la calculator…”, scrie, șocată, femeia.

Ping-pong și cu ISU

La același nivel de ”profesionalism” s-au situat și cei de la ISU. Astfel, de la DSP, femeia a sunat la ISU, unde a primit un nou răspuns năucitor:

”A urmat apelul la ISU…Ce doriți? Și ce să vă fac eu? Ce trebuie să fac eu?”. I s-au luat datele și a fost trimisă înapoi la DSP Timiș, să se înregistreze drept caz confirmat. Nu i-a răspuns nimeni. Era duminică.

Iar necazul femeii a continuat. În ziua de luni luni a fost sunată de cei de la DSP și i s-a spus că trebuie să facă pe cont propriu următoarele teste. ”Cum, dacă nu poate ieși din casă?, a întrebat femeia. I s-a spus că poate să o facă după 14 zile.

În concluzia, tânăra afirmă că ”Intenția mea e să subliniez ca încă suntem dezinformați și noi și oamenii care ar trebuii să ne informeze și că trebuie să contribuim cu toții să punem pe picioare un sistem eficient spre folosul nostru al tuturor până la urmă

ADVERTISEMENT