Fotbal intern

Drama prin care trece Ionuţ Matei, fost fotbalist în Liga 1! Copilul său suferă de o maladie cumplită și are mare nevoie de ajutor

02.07.2020 | 15:44
Drama prin care trece Ionut Matei fost fotbalist in Liga 1 Copilul sau sufera de o maladie cumplita si are mare nevoie de ajutor
Drama prin care trece Ionuţ Matei, fost fotbalist în Liga 1! Copilul său suferă de o maladie cumplită și are mare nevoie de ajutor. Foto: Romanian soccer.com
ADVERTISEMENT

Ionuț Matei a jucat la nivel de primă divizie pentru Botoșani și Poli Timișoara. Este produsul fotbalului bacăuan, unde și-a început cariera în 2007 ca mijlocaș dreapta și unde a adunat și cele mai multe meciuri din carieră la aceeași echipă.

Ultima dată el a ajuns să evolueze la echipa FC Romania din ligile inferioare ale Angliei, o echipă alcătuită, cum spune și numele, doar din fotbaliști români, cei mai mulți fiind amatori.

ADVERTISEMENT

Pentru Ionuț Matei viața sa și a familiei i s-a schimbat radical după ce a primit cea mai cumplită veste pentru un părinte. Fiul său, în vârstă de numai 3 ani, Nicholas, a fost diagnosticat de medicii de la spitalul Marie Curie cu o boală teribilă: leucemie acută limfoblastică B.

Copilul lui Ionuț Matei nu poate fi tratat în România

Spitalele din România nu au aparatura necesară pentru acordarea asistenței medicale necesare copilului și din acest motiv chiar doctorii de la Marie Curie i-au sfătuit pe părinți să meargă cât mai urgent în străinătate, unde există condiții pentru începerea unui tratament.

ADVERTISEMENT

Drama prin care trece Ionuț Matei este absolut devastatoare și fostul fotbalist cere sprijin financiar, pentru că sumele pe care trebuie să le plătească depășesc cu mult posibilitățile familiei sale.

Un spital din Milano îl așteaptă pe micuț

Spitalul San Gerardo din Milano a fost primul care a răspuns pozitiv solicitării familiei Matei, anunțând că primul pas este efectuarea unui tratament cu citostatice, care va dura, în funcție de răspunsul organismului micuțului, între 18 și 28 de luni.

ADVERTISEMENT

Iar costurile unui astfel de tratament sunt uriașe. Nu mai puțin de 150.000 de euro, sumă pe care nici în vis Ionuț Matei și soția sa nu o posedă sau ar putea face rost. De aceea au fost deschise mai multe conturi unde se pot dona bani pentru salvarea vieții băiatului.

Și Cosmin Pașcovici a avut calvarul său

Nume titular cont: Viorica Achitei; Mențiune: sănătate Nicholas; Banca Transilvania; IBAN-ul contului (în EURO): RO29BTRLEURCRT0556834301;

ADVERTISEMENT

Nume titular cont: Viorica Achitei; IBAN-ul contului (în RON): RO79BTRLRONCRT0556834301;

Nume titular cont (în lire): Ionuț Matei; Mențiune: sănătate Nicholas; Barclays Bank; Număr cont: 53966178; Sort Code: 20-25-19

Ionuț Matei nu este primul sportiv care trece prin această dramă a suferinței copilului său. Cu doi ani în urmă a plecat la îngeri după o foarte lungă suferință, la 14 ani, Denis Pașcovici, fiul fostului jucător de la Farul și Dinamo, Cosmin Pașcovici.

ADVERTISEMENT