Life

Drama românilor plecați la muncă, peste hotare. Ce a dezvăluit un tânăr despre Germania

Drama îndurată de românii care muncesc în străinătate. Un tânăr a dezvăluit lucruri extrem de neplăcute despre Germania.
03.02.2023 | 23:19
Drama romanilor plecati la munca peste hotare Ce a dezvaluit un tanar despre Germania
Ce obligații au românii care muncesc în Germania. Sursa foto: GermaniaMea.ro
ADVERTISEMENT

Românii care muncesc peste hotare nu au parte de cele mai bune condiții, așa cum ar părea din exterior. O spune un tânăr care lucrează în Germania. El este nemulțumit de obligațiile la care îl supune această țară.

Drama îndurată de românii care muncesc în străinătate: ”Mai vrei Germania? E cușca Europei”

Cosmin a spus pe pagina sa de Tik-Tok faptul că Germania îi îngrădește libertatea, catalogând-o ”cușca Europei”. Unul dintre motivele invocate de tânăr este acela că trebuie să plătească taxe, ”pentru orice”.

ADVERTISEMENT

Cosmin precizează că Germania are reguli stricte pentru cetățenii străini, din cauza cărora poți intra în depresie. El a punctat și că de multe ori se simte precum ”un pușcăriaș”.

”Mai vrei Germania? Hai să-ți zic eu câteva chestii despre Germania. Asta este țara care pe tine te va băga în depresie, vrând, nevrând, mai devreme sau mai târziu. Asta e țara roboților în care nu ai voie să fii diferit. Asta e țara în care pe tine te face din pix, pe foaie direct ți drepturile tale ca și om dispar încet-încet.

ADVERTISEMENT

Asta e cușca Europei, fratele meu, dacă ai venit aici poți să-ți iei adio de la libertate. Asta e țara aia care îți dă sentimentul ăla de zici că ești un pușcăriaș. Și, uite așa, s-a ajuns la țara aia în care toată lumea vorbește, a detaliat Cosmin pe contul său de Tik-Tok.

Tânărul crede că Germania are multe avantaje de pe urma românilor care vin aici, în speranța unei vieți mai bune decât pe meleagurile natale.

ADVERTISEMENT

”Fraților, de asta le și merge lor. Aici muncești pe rupte singur și salariul îl împarți cu fratele tău imaginar: statul. Ăștia ți-ar mai lăsa numai cât să trăiești și atât. Asta e țara aia în care iau taxe pentru orice. Mai lipsește să pună o taxă și pe aerul pe care îl respiri”, a mai transmis tânărul.

 

Ce taxe trebuie să achite un român care muncește în Germania

Cosmin a detaliat că este nevoit, printre altele, să plătească nemților taxă pentru faptul că are peste 23 de ani și nu are copii, pentru radio, pe care nu l-ar folosi și chiar pentru religia sa.

ADVERTISEMENT

Câți români muncesc peste hotare

Potrivit unor date comunicate în 2022 de către Florin Cârciu, secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, peste hotare sunt peste 8 milioane de români.

ADVERTISEMENT