News

Drama românului care a zburat până la Londra pe trenul de aterizare! ”Andrei s-a întors acasă, dar e la pământ”

În vara lui 2010, Andrei Culea, un tânăr din satul Cochirleni, ajungea pe prima pagină a ziarelor din Anglia după ce zbura până la Londra pe trenul de aterizare al unui avion. Astăzi, Andrei traversează momente critice.
17.08.2021 | 13:45
După ce a șocat lumea călătorind până la Londra pe trenul de aterizare al unui avion, Andrei Culea s-a întors acasă, la Cochirleni
ADVERTISEMENT

Imaginile șocante cu afgani căzând de pe avioanele americane, în încercarea de a părăsi oricum capitala Kabul, cucerită de talibani, au făcut înconjurul planetei. Acum 11 ani, însă, un român reușea imposibilul, zburând pe trenul de aterizare al unui Boeing de la Viena la Londra.

În 2010, visul lui Andrei Culea, 20 de ani pe atunci, era să ajungă la Londra și să încerce să-și găsească acolo ceva de muncă. Aflat la Viena, în iunie 2010, tânărul originar din satul Cochirleni (județul Constanța) a decis să-și pună planul în aplicare apelând la o soluție incredibilă.

ADVERTISEMENT

Andrei Culea a zburat pe trenul de aterizare până la Londra

Profitând de neatenția personalului auxiliar, Andrei Culea s-a strecurat pe pista unui aeroport din Viena și s-a agățat de trenul de aterizare al unui Boeing 747 aparținând familiei regale din Dubai. Călare pe situație și înfruntând niște temperaturi inumane, Andrei Culea a ajuns astfel la Londra!

Descoperit la Londra mai mult mort decât viu după un zbor traumatizant, Andrei Culea a devenit imediat eroul presei britanice, care au realizat mai multe materiale cu tânărul din Cochirleni. Daily Mail a trimis chiar o echipă în satul natal al ”eroului”, care a relatat despre sărăcia în care se zbătea familia lui Andrei.

ADVERTISEMENT

Șeicul care deținea avionul a dat afară echipa de securitate

Șeicul care deținea avionul care-l transportase ilegal pe Andrei Culea nu a fost însă prea impresionat de reușita românului. Scandalizat de faptul că orice se putea urca în avionul lui privat, acesta a dat afară toată echipa de securitate!

Internat într-un centru specializat din Londra, după o spitalizare problematică, Andrei Culea a încercat să se angajeze imediat pe șantierul Centrului Olimpic Londra 2012, dar fără succes. Potrivit rudelor sale, Andrei a fost bătut în repetate rânduri în acel centru, fapt care l-a afectat serios.

ADVERTISEMENT

Provenit dintr-o familie numeroasă și fără posibilități, Andrei Culea a revenit în România de două ori, aducând familiei câteva milioane de lei vechi. Deși era mult mai închis în sine față de vremurile trecute, Andrei s-a întors la muncă în străinătate, fugind pentru o perioadă în Bulgaria.

Drama lui Andrei Culea: ”Caută țigări pe jos, caută prin gunoaie!”

Retras de la școală de la 11 ani, despre Andrei Culea nu s-a mai știu nimic în ultimii 7 ani. Familia l-a dat dispărut, prietenii la fel, doar un zvon că ar fi ajuns să lucreze în Spania, în construcții, a mai liniștit-o pe tanti Vasilica, mama lui Andrei.

ADVERTISEMENT

Recent, însă, românul care a zburat până la Londra pe trenul de aterizare al unui Boeing a revenit acasă, în satul natal. Din păcate, Andrei Culea este total transformat și nu în bine, așa cum ne-au declarat rudele acestuia din Cochirleni.

”Nu prea socializează, nu are telefon, nimic, merge în fiecare zi pe jos de la Cochirleni la Cernavodă sau de la Cochirleni la Constanța. Caută țigări pe jos, caută prin gunoaie, nu e bine deloc. Probabil a fost foarte afectat de zborul acela, la temperaturi atât de scăzute”, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK o rudă apropiată a lui Andrei.

”Ai lui nu prea au situație, iar el nu muncește. Nu știu dacă înțelegeți, dar el nu mai gândește normal. Nici cu mama lui nu prea se înțelege, e la pământ. Înainte de zborul ăla era un tânăr care muncea foarte mult, acum este clar că e foarte afectat pe toate planurile”, a conchis ruda lui Andrei Culea pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT