News

Drama unei mămici din Gorj care a ajuns cu bebelușul în spital. „Asistentele au preferat să-mi chinuie și traumatizeze puișorul”

O mămică din Gorj care a ajuns cu bebelușul în spital a trecut printr-o experiență de coșmar. Femeia acuză asistentele de incompetență.
28.06.2024 | 19:31
Drama unei mamici din Gorj care a ajuns cu bebelusul in spital Asistentele au preferat sami chinuie si traumatizeze puisorul
Drama unei mămici din Gorj care a ajuns cu bebelușul în spital. colaj Fanatik/ Foto spitalgorj.ro/Pandurul
ADVERTISEMENT

O mămică din Gorj a trecut printr-o experiență îngrozitoare după ce a ajuns cu bebelușul în spital. Femeia acuză asistentele de incompetență și spune că i-au pus copilul în pericol prin felul în care i-au administrat un tratament.

Acuzații la un spital din Gorj, după ce o mămică a ajuns cu bebelușul în spital

Totul s-a petrecut în Spitalul Județean Târgu Jiu, aici unde pe 21 iunie femeia s-a prezentat cu micuțul de șapte luni și jumătate din cauza unei enterocolite. Medicii au decis că bebelușul trebuie internat, iar din acel moment a început coșmarul.

ADVERTISEMENT

Femeia spune că atunci când a trebuit să i se pună branulă copilului, pentru a-i fi administrat tratamentul, asistentele l-au chinuit timp de o oră. Acestea nu au reușit să îi pună branula decât după ce l-au înțepat „de cel puțin 20 de ori”, așa cum susține mămica.

Peste câteva zile, experiența neplăcută s-a repetat. Asistentele l-au înțepat de mai multe ori, iar la ultima încercare i-ar fi fost străpunsă artera. Femeia spune că apoi i-au administrat tratamentul. „Au realizat ce făcuseră în momentul în care a început să țâșnească sângele.

ADVERTISEMENT

Un personal bine pregătit nu ar trebui să facă o astfel de greșeală. Ce este cel mai grav e că erau 5 asistente în jurul copilului niciuna competentă. Și nici nu și-au acceptat incompetența să solicite ajutorul personalului de la ATI, cum este procedura în astfel de situații. Au preferat să îmi chinuie și traumatizeze puișorul”, se arată în mesajul femeii postat pe Facebook, potrivit Pandurul.

Totodată, mămica a fost nemulțumită de condițiile din spital. Ea spune că în saloane este o căldură insuportabilă, mai ales în zilele caniculare. Insectele mișunau pe la geamuri, care de altfel, nu au plase împotriva țânțarilor.

ADVERTISEMENT

„Incompetența putea să îi fie fatală copilului”

Femeia susține că nu ar fi putut trece cu vederea toate aceste condiții, însă nu a putut accepta felul în care asistentele i-au pus branula copilului. Prin urmare, a decis să facă public acest caz. „Am trecut cu vederea toate acestea și multe altele. Însă nu pot să acept faptul că incompetența putea să îi fie fatală copilului”, susține femeia.

Pe de altă parte, conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu spune că a fost un „incident nefericit, regretabil”, dar că în cazul montării unei branule la copii există astfel de situați. „Nu este o procedură facilă, în mod special când este vorba despre un sugar paratrofic, care are capital venos deficitar.

ADVERTISEMENT

Aparatul de vizualizat vene nu poate fi utilizat în parametrii optimi la copiii mici, deoarece ei se mișcă continuu, nu pot fi imobilizați complet pentru a putea fi înțepați după un desen cartogradic al venelor. Există implicare din partea asistentelor medicale, fiecare dintre ele încearcă să ofere tot ce are mai bun.

A fost un incident nefericit, este regretabil, într-adevăr, dar există și momente în care abordul venos este foarte dificil de realizat, uneori imposibil”, au transmis reprezentanții spitalului.

 

ADVERTISEMENT