DRAMA unui coechipier al lui Alexe de la Sassuolo

Un coechipier al lui Marius Alexe la Sassuolo a fost depistat pozitiv în urma controlului antidoping efectuat pe 1 decembrie, la finalul partidei de la Cagliari. Substanţa incriminată se numeşte...
14.12.2013 | 15:09
DRAMA unui coechipier al lui Alexe de la Sassuolo
ADVERTISEMENT

Un coechipier al lui Marius Alexe la Sassuolo a fost depistat pozitiv în urma controlului antidoping efectuat pe 1 decembrie, la finalul partidei de la Cagliari. Substanţa incriminată se numeşte gonadotropină corionică. 

S-a tratat de cancer la testicule

Cel în cauză este fundaşul Francesco Acerbi. El are însă o situaţie specială, întrucît în vară a fost nevoit să se supună unei terapii pentru remiterea unei tumori la testicule. S-a pus problema dacă nu cumva respectiva substanţă interzisă existentă în corpul lui Acerbi ar proveni din medicamentaţia utilizată în tratamentul împotriva cancerului. Deocamdată justiţia antidoping din Italia a decis suspendarea fotbalistului, care, iată după ce a trecut printr-unul dintre cele mai dificile momente din viaţa sa, se află acum în faţa altei situaţii delicate. Conducerea clubului a luat poziţie şi a anunţat că este dispusă să plătească efectuarea celor mai performante analize pentru Acerbi, în scopul de a se lămuri cauza prezenţei gonadotropinei în organismul său.

ADVERTISEMENT

Cauza ar putea fi însăşi celula canceroasă

După unele opinii medicale ar fi posibil ca însăşi tumoarea să fie generatoarea substenţei interzise, dar în acest caz lucrurile ar deveni şi mai dramatice, pentru că ar certifica o situaţie mult mai gravă decît perspectiva unei suspendări pentru dopaj, aceea a existenţei în continuare în corpul sportivului a celulei canceroase. Ceea ce, să recunoaştem, ar fi infinit mai grav decît interdicţia de a juca fotbal o perioadă de timp. Oricum, un lucru este cert, conducerea lui Sassuolo a decis să se implice serios în a descoperirea adevărului şi a anunţat că îl va sprijini necondiţionat pe mult încercatul Francesco.