Fotbal intern

DRAMA unui fost rapidist: “Eram DISPERAT. Au vrut să mă dea AFARĂ din CASĂ!”

Alexandru Dobroiu era, în 2007, una dintre cele mai mari promisiuni pe care Rapid le propunea fotbalului românesc. Pe atunci, în vîrstă de numai 19 ani, atacantul a debutat cu gol în Liga 1,...
02.01.2014 | 11:43

Alexandru Dobroiu era, în 2007, una dintre cele mai mari promisiuni pe care Rapid le propunea fotbalului românesc. Pe atunci, în vîrstă de numai 19 ani, atacantul a debutat cu gol în Liga 1, împotriva Unviersităţii Craiova, dar pe cît de iute a fost ascensiunea sa, pe atît de repede a ajuns şi în anonimat. Un anonimat cauzat atît de accidentări, dar şi de unele greşeli pe care Dobroiu le-a făcut în acea perioadă. FANATIK v-a prezentat în urmă cu mai bine de două luni situaţia în care atacantul ajuns la 25 de ani se află în prezent. Prezent cu familia în Anglia, Alex era optimist şi spunea că, cel mai probabil, la începutul lui 2014 va reveni pe teren la o echipă din liga a patra.

“M-am terminat de tot!”

Avea însă nevoie de aproximativ trei luni de recuperare, pentru a-şi reveni în urma accidentării pe care a suferit-o la genunchi, doar că lucrurile s-au complicat între timp şi nu se mai îndreaptă spre happy-end-ul mult aşteptat. “M-am terminat de tot…”, îşi începe amar discursul Dobroiu, explicînd apoi că îi este din ce în ce mai greu: “Mă apucasem de alergări, dar am renunţat în ultimul timp. Soţia a fost internată în spital pentru că a născut a doua oară şi a trebuit să am eu grijă de celălalt băiat. Dormeam o dată la două zile, dar nu-mi pare rău, e frumos să fii tată. M-am certat şi cu socrii, au vrut să mă dea afară din casă, că le-am cerut nişte bani, dar pînă la urmă ne-am împăcat”.

ADVERTISEMENT

“Vreau să joc iar fotbal!”

Situaţia pare una aproape disperată şi tot fotbalistul vine cu explicaţia: “I-am ajutat la muncă, dezinteresat, dar stăteam foarte prost cu banii şi le-am cerut să mă plătească. Nu ştiu dacă am procedat bine, dar eram un pic disperat. Important e că s-a rezolvat. Voi veni zilele astea în ţară să-mi iau permisul de muncă, poate găsesc ceva pe aici, pe 2.000 – 2.500 de euro pe lună”. Mărturie radicală, care ne duce cu gîndul la o întrebare: “Te laşi la 25 de ani?!”. Alex nu vrea, dar momentan nu are alternative. “Aş vrea tare mult să joc iar în România, dar nu m-a căutat nimeni. Nu aş vrea să mă las, însă telefonul nu sună…”, ne explică atacantul.

FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FARUL CONSTANTA 1-0,LIGA 1 (6.03.2009)

“La Rapid nu mă mai întorc”

Inevitabil, discuţia curge spre Rapid, clubul la care s-a lansat, însă de care Dobroiu nu vrea să mai audă. “Acum vreo lună, m-a sunat domnul Sichitiu într-una, m-a disperat, dar nu mai vreau să merg acolo. M-au distrus! Mai bine mă apuc de muncă decît să mai joc la Rapid. Recunsoc, am făcut şi eu nişte greşeli la începutul carierei, însă am avut şi ghinion. Nu pot să merg acum să joc în Giuleşti pe vorbe, cînd am acasă doi copii. Nu-i pot creşte cu pîine!”, şi-a încheiat Dobroiu povestea.

ADVERTISEMENT
Tags: