News

Drama unui șofer de TIR din Ucraina. A fost abandonat pe Valea Oltului și trăiește din mila colegilor

Un șofer de TIR din Ucraina a fost abandonat de patron pe marginea drumului, pe Valea Oltului, și trăiește din mila colegilor.
15.03.2023 | 10:10
Drama unui sofer de TIR din Ucraina A fost abandonat pe Valea Oltului si traieste din mila colegilor
Șofer de TIR din Ucraina, abandonat. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Șoferul de TIR din Ucraina și-a văzut camionul avariat într-un accident pe Valea Oltului, însă a fost abandonat de patron. De două săptămâni trăiește din ajutorul acordat de alți colegi de TIR și nu știe ce să facă pentru a-și continua drumul.

Un șofer de TIR din Ucraina a fost abandonat pe marginea drumului

Conform șoferului de TIR Ilie Matei, citat de pagina de Facebook Omul Șoselelor, bărbatul din Ucraina așteaptă de două săptămâni ca patronul său, care e din Uzbekistan, să-i trimită piese de schimb pentru a porni la drum. Nu mai are mâncare și nici bani și trece printr-o adevărată dramă.

ADVERTISEMENT

”Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca și noi și își câștigă pâinea greu de pe urma unui volan. A avut un accident pe Valea Oltului și de atunci își așteaptă la camion șeful, să vină cu piesele de schimb.

Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru în peticul ăla de pământ căruia noi îi spunem acasă. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic și zilnic stă și privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare”, a scris șoferul de TIR Ilie Matei.

ADVERTISEMENT

Șoferii de TIR din România sunt rugați să contribuie cum pot la ajutorarea cetățeanului ucrainean, care este lipsit de orice speranță în aceste momente. Oamenii sunt rugați să îi ducă orice, de la mâncare, haine, bani la pături sau apă.

Trăiește din mila colegilor care mai opresc în acea parcare, dar cred că putem face mai mult de atât. Omul se află în parcarea restaurantului Andiva, între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și Rm.Vâlcea. Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia și măcar o vorbă de îmbărbătare, în asemenea momente, dacă am trece printr-o chestie de genul ăsta undeva la mii de km de casă.

ADVERTISEMENT

Înainte de limba vorbită, de religie, sex, culoare a pielii sau nație, noi suntem colegi cu oricare practică meseria asta, iar acum unul de-al nostru de pe șosele este la greu. Nu ne vorbește limba, țara lui este sub asediu și de acolo ajutor nu va primi curînd. Mâncare, haine, bani, pături, apa, orice puteti voi lăsa acestui om, cred că i-ar arăta că noi, ăștia ce gonim fiarele pe șosele, ne avem oriunde unii pe ceilalți”, a scris Ilie Matei, conform sursei citate.

Foarte mulți șoferi de TIR au empatizat cu acest caz și au oferit diverse soluții pentru a-l ajuta pe șoferul din Ucraina. Unii s-au arătat dispuși chiar să strângă bani pentru a-i cumpăra piesele de care are nevoie pentru a-și repara camionul, pentru a se putea întoarce acasă.

ADVERTISEMENT

”Azi sau mâine plec către Ploiești, și mă voi opri la colegu. Am să-i fac cumpărături și poate și ceva bănuți! Sănătate și drumuri bune tuturor!”, a scris un șofer de TIR. ”Da care știți ce probleme are la mașină. Poate găsim piesa ce îi trebuie să poată pleca acasă. Că nu cred să stea din cauza unui far”, a completat un alt șofer de TIR.

ADVERTISEMENT
Tags: