News

Drama unui tânăr infectat cu Covid-19. La 6 luni după vindecare, se luptă cu simptome grave

14.09.2020 | 22:12
Drama unui tanar infectat cu Covid19 La 6 luni dupa vindecare se lupta cu simptome grave
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Marea Britanie s-a infectat cu noul coronavirus în luna martie, atunci când puține se știau despre acest inamic invizibil.

După 6 luni, bărbatul are în continuare probleme de sănătate, cu toate că s-a vindecat de Covid-19, după cum l-au asigurat medicii.

ADVERTISEMENT

Charlie Rusell, un tânăr britanic în vârstă de 27 de ani, este una dintre cele 600.000 de persoane care suferă de așa numită boală post-Covid.

A fost infectat în luna martie, însă mai are simptome după 6 luni de la vindecare

Au trecut 182 de zile din momentul în care tânărul s-a infectat cu această boală, însă viața lui nu a revenit la normal.

ADVERTISEMENT

Nu mai poate fugi 5 kilometri pe zi, așa cum făcea în trecut, nici măcar nu poate merge cu prietenii în pub. Despre muncă nu poate fi vorba, iar starea lui de sănătate se înrăutățește.

Dacă știam că voi fi atât de bolnav, aș fi luat toată această situație mult mai în serios în luna martie”, a explicat Russel, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Auzisem că dacă ești tânăr și te îmbolnăvești, ai șanse minime să ai simptome. Sau, în cel mai rău caz, vei fi bolnav două săptămâni și asta e tot”, și-a continuat tânărul mărturisirea.

În schimb, Russel s-a ales cu dureri în piept și migrene necruțătoare, pe lângă oboseală cruntă și greutate în respirat. Medicii consideră aceste simptome a fi o lungă listă de simptome post-Covid, niște probleme pe care cei care au avut Covid-19 le vor întâmpina în viitor.

ADVERTISEMENT

Un număr record de tineri până în 30 de ani se testează pozitiv la Covid-19, nu mai puțin de 3.366 de astfel de persoane fiind infectate cu noul coronavirus în prima săptămână din septembrie.

Cifra este mai mare decât cele 3.325 de cazuri înregistrate la finele lui aprilie, deși aceste teste au fost efectuate în mare parte pe oameni internați în spitale. Cu toate că persoanele sub 40 de ani au șanse mai mici să moară de Covid-19, șansele să ia boala sunt mai mari.

Dintre aceștia, puțini au nevoie de asistență medicală, însă cei care ajung în ipostaza de a depinde de medici dezvoltă simptome grave, care durează luni de zile.

Momentan părerea generală exprimată în spațiul public e că tinerii nu ar trebui să se plimbe liniștiți pentru că și-ar putea îmbolnăvi bunicile. Cu toate acestea, tinerii pot să se trezească cu anumite simptome post-Covid. E un risc pentru o minoritate, însă există acest risc”, a explicat medicul Charles Shepherd.

Aproximativ 600.000 de oameni suferă de acest sindrom post-Covid. 1 din 200 de bolnavi se chinuie mai bine de 90 de zile cu aceste simptome, în timp ce 12% au probleme aproximativ 30 de zile.

Russell povestește că s-a îmbolnăvit în 14 martie, iar următoarele 2 săptămâni nu au fost ceva de ținut minte, însă apoi s-a confruntat cu dureri mari de piept. „E atât de frustrant să vezi oameni care refuză să poarte masca de protecție. Îmi vine să îi scutur să le spun că eu mă confrunt cu acest virus de 6 luni”, a explicat Russell.

„Mulți tineri, e ceva normal, cred că dacă nu te afectează direct, nu există. Am mulți prieteni care ies în continuare în oraș și nu îi interesează acesastă boală”, a completat tânărul.

Medicii nu au momentan un răspuns exact la ce se întâmplă, însă bănuiesc că sistemul imunitar al tinerilor a rămas activat și nu se poate opri din lupta contra Covid-19, cu toate că boala nu mai există în organism.

ADVERTISEMENT