News

Drama unui tată din Turcia. Bărbatul își ține fata moartă de mână, sub dărâmături

Un tată din Turcia a impresionat toată planeta după ce a fost surprins într-o ipostază dramatică alături de fiica sa moartă.
07.02.2023 | 23:59
Drama unui tata din Turcia Barbatul isi tine fata moarta de mana sub daramaturi
Tatăl și fiica sa. Foto: AFP
ADVERTISEMENT

Bărbatul a scăpat ca prin minune de cutremur, însă fiica sa a fost prinsă sub dărâmături. Un fotograf a surprins momentul în care acesta și-a prins fiica de mână și nu i-a mai dat drumul ore întregi.

Fotografia emoționantă cu un tată după cutremur în Turcia

Fata locuia într-un bloc care s-a prăbușit în Kahramanmaras. Tatăl Mesut Hancer nu vrea să renunțe la fiica sa de 15 ani și o ține de mână, deși aceasta a moartă. Irmak, fiica sa, e una dintre miile de morți de sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Astfel de scene dramatice sunt întâlnite des la tot pasul, atât în Siria cât și în Turcia. În Siria, de exemplu, o femeie a născut sub dărâmături și și-a protejat bebelușul cu prețul vieții. Mama a murit, însă micuțul a scăpat cu viață.

Ultimul bilanț al morților a trecut de 7.000, pe lângă cei aproape 20.000 de răniți. OMS estima că în total au murit peste 20.000 de oameni, însă căutările au ajuns doar la 40% din blocurile și clădirile prăbușite.

ADVERTISEMENT

Situația se pare că e mult mai dramatică în Siria, decât în Turcia, deși atenția lumii e îndreptată mai degrabă spre țara condusă de Erdogan. Potrivit CNN, situația de la sol după cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a zguduit luni Turcia și Siria este ”mai dezastruoasă” în Siria.

”Este o situație dezastruoasă atât în Turcia, cât și în Siria – deși în Siria este mai dezastruoasă”, a declarat Dr. Bachir Tajaldin pentru CNN. Peste un deceniu de conflict din nordul Siriei a favorizat ”o situație economică proastă”, ceea ce face foarte dificil răspunsul la criza actuală, potrivit Tajaldin.

ADVERTISEMENT

În schimb, ”situația din Turcia este coordonată printr-un guvern foarte competent”, a explicat el, adăugând că în nordul Siriei ”majoritatea serviciilor sunt furnizate de ONG-uri” din cauza lipsei de investiții pe termen lung în infrastructură.

Nord-vestul Siriei, care a fost afectat de cutremur, se află în continuare în război civil. Mai multe zone, inclusiv Idlib, sunt încă controlate de rebelii antiguvernamentali. ”Ieri, în nordul Siriei, am evacuat două maternități din cauza impactului cutremurului asupra infrastructurii”, a completat Tajaldin.

ADVERTISEMENT

Turcia este obișnuită cu astfel de cutremure pentru că două plăci tectonice masive – cea arabă și cea eurasiatică – se întâlnesc sub provinciile din sud-estul Turciei.

ADVERTISEMENT