News

Dramatism la Mugello. Sub o secundă între locurile 1 și 30 în precalificările etapei a cincea din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

14.05.2020 | 21:20
Dramatism la Mugello Sub o secunda intre locurile 1 si 30 in precalificarile etapei a cincea din Campionatul National Digital pe Circuit Betano

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Dramatism în precalificările de la Mugello. Cristian Moisescu are cel mai bun timp

Cristian Moisescu, învingătorul din prima cursă a sezonului în Campionatul Național Digital de Circuit Betano, a înregistrat cel mai bun timp al precalificărilor pentru a cincea etapă din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, care se va desfășura vineri pe circuitul Mugello. Lupta a fost atât de intensă, încât între primul și ultimul dintre cei 30 calificați diferența a fost de sub o secundă.

Pe 7 la general în acest moment, pilotul de la Virtual Racing Romania a fost cronometrat cu 1:47.632, cu 157 de miimi de secundă mai rapid decât noul intrat în campionat, estonianul Urmas Riis. Acesta din urmă, aflat la prima experiență în sim racingul românesc, este unul dintre cel mai bine cotați piloți de simulator din Europa și este licențiat de CRG Romania Racing.

Podiumul precalificărilor a fost completat de marea surpriză a campionatului, vicecampionul olimpic la tenis Florin Mergea, care a înregistrat un timp de 1:47.831 la capătul celor 5 zile dedicate stabilirii celor 30 de piloți pentru Divizia A.

Surpriza Oscar Williams a terminat pe 4

Galezul Oscar Williams, câștigătorul ultimelor două runde ale CNDC Betano, a înregistrat al patrulea timp, iar în Top 10 pe circuitul Mugello se mai află Emanuel Gaczella, Leo Borlovan, Mihai Drăgan, Dragoș Simion, Claudiu Clima și Valentin Boldur.

După ce în ultimele două etape nu s-a calificat pentru etapa Divizie A, Raul Badiu, pilotul din Campionatul Mondial de Raliuri, are al 26-lea timp al precalificărilor. Astfel, multiplul campion de raliuri va intra vineri seară, de la ora 22:30 în calificările pentru stabilirea grilei de start a cursei care începe de la ora 23:00 în direct pe Pro X, dar și pe canalul de Youtube al FRAS.

Înaintea de startul etapei care consemnează a doua parte a campionatului, lider este Dragoș Simion, cu 104 puncte, urmat de Claudiu Clima (89 puncte) și de Florin Mergea (86 puncte). Primul sezon digital organizat vreodată de FRAS are 8 etape programate, iar clasamentul final se realizează pe sistemul N-2, acolo unde N este numărul total de runde. În total, 152 de piloți s-au licențiat pentru a lua parte la competiția organizată sub sloganul #StămAcasă.

Cursele Diviziei A de vineri seară vor  fi prefațata de cele ale Diviziei B, exclusiv pe canalul de Youtube, începând cu ora 20:00. Printre piloții din viața reală care se află în ligi secunde se află Horia Roca, campionul de la karting, Emil Nestor, vicecampionul național absolut la viteză în coastă, sau Adi Iliescu, pilot din CNVC.

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 5, Mugello. foto: www.fras.ro

Pe 15 mai, avem cursa de la Mugello. Programul ultimelor 4 etape rămase de disputat din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele 4 s-au disputant deja pe circuitule de la Silverstone, Red Bull Ring, Nürburgring și Barcelona, ultimele 4 sunt programate după cum urmează:

  • etapa 5, Mugello: 15 mai;
  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A cincea etapă va avea loc pe circuitul de la Mugello, vineri, 15 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.