News

Dramele lui Simon Zenke de la Dinamo: și-a pierdut ambii părinți și a ratat un transfer de vis la Manchester United!

11.11.2018 | 15:51
Dramele lui Simon Zenke de la Dinamo: și-a pierdut ambii părinți și a ratat un transfer de vis la Manchester United!
Dramele lui Simon Zenke, nigerianul transferat de Mircea Rednic la Dinamo

Mircea Rednic a insistat pentru aducerea lui Simon Zenke la Dinamo. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani ar putea debuta în tricoul alb-roșilor în marele derby cu FCSB, din Liga 1 Betano, fiind singura achiziție păstrată în lot de tehnician. Puțină lume știe însă că viața nigerianului a fost marcată de câteva drame.

UPDATE, ora 22:50. Simon Zenke a debutat la Dinamo în derby-ul cu FCSB. Nigerianul a fost trimis în teren de Mircea Rednic în minutul 82 al meciului. 


Un tip liniștit, care pune familia și credința mai presus de orice, Zenke este genul de fotbalist care a fost apreciat la toate echipele pe unde a trecut pentru caracterul său deosebit.

Dramele lui Simon Zenke: și-a pierdut mama la 12 ani și tatăl la 14 ani!

Cu o zi înaintea Crăciunului, în 1988, în orașul Kaduna din Nigeria, se năștea Simon Zenke. De mic a fost atras de minge ca de un magnet. Visul său, pe care îl împărtășea zi de zi cu părinții săi, era să ajungă un fotbalist renumit. Iubește mingea și mașinile. Din păcate pentru el, copilăria a luat rapid sfârșit pentru el.

Într-un mod brutal, care l-a făcut să se maturizeze peste noapte: “Mama mea a murit în 2000, iar tata în 2002. Mi-a fost foarte greu să îmi revin atunci, dar nu am avut de ales. Am două surori și doi frați, iar eu sunt cel mai mare. Tot ce am făcut de atunci a fost să mă gândesc la ei și cum să le ofer o viață mai bună”, povestea Zenke.

La un pas de transferul vieții: oferte de la Manchester United și Tottenham!

A fost obligat de soartă să facă totul pentru a supraviețui. Nu doar el, ci și frații săi. Cinci vieți depindeau de el, iar Simon se pricepea cel mai bine la fotbal. După Cupa Africii pe Națiuni la U17, din Gabon, în care a marcat trei goluri în trei partide, Zenke a făcut pasul spre Europa. Avea 16 ani și jumătate.

Am primit numeroase oferte, printre care una de la Manchester United și una de la Tottenham, dar regulile în Anglia privind jucătorii foarte tineri sunt extrem de stricte. Mi-au spus că nu m-ar putea păstra și ar trebui să mă împrumute o perioadă la o echipă scandinavă. Apoi, a venit oferta de la Strasbourg și am ales Franța.

Acolo, l-am avut o perioadă antrenor pe Jean Pierre Papin. În mintea lui încă se considera fotbalist. Rămânea după antrenamente și trăgea la poartă, din voleu. Ce execuții avea! Era impresionant!”, își amintește Zenke, care a semnat cu Dinamo zilele trecute.

Simon Zenke lovește mingea cu capul
Simon Zenke poate juca oriunde în linia de mijloc a lui Dinamo, fiind un fotbalist polivalent

Fizic stă bine și poate juca împotriva FCSB

Legitimat ultima dată la Tubize, în liga secundă din Belgia, Simon Zenke este bine pregătit fizic, deși a trecut ceva timp de la ultimul său meci oficial. Mircea Rednic a cerut ca toți fotbaliștii transferați de Dinamo în ultima săptămână să fie testați pentru a se vedea care sunt parametri lor fizici, iar Zenke a ieșit cel mai bine. Practic, el poate evolua minimum 30 de minute în acest moment și ar putea debuta chiar în partida cu FCSB, în care va fi rezervă.

Simon Zenke a evoluat ultima dată pentru formația belgiană Tubize
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri