Fotbal international

Dream Team! Buffon şi-a făcut echipa de VIS pentru Liga Campionilor. Nu s-a ales pe el în poartă

Gianluigi Buffon este unul dintre cei mai buni portari din istorie. Italianul, ajuns la 37 de ani, are şansa să se califice alături de Juventus în semifinalele Ligii Campionilor, dacă trece de AS...
21.04.2015 | 16:06
Dream Team Buffon sia facut echipa de VIS pentru Liga Campionilor Nu sa ales pe el in poarta

Gianluigi Buffon este unul dintre cei mai buni portari din istorie. Italianul, ajuns la 37 de ani, are şansa să se califice alături de Juventus în semifinalele Ligii Campionilor, dacă trece de AS Monaco. 

Campion mondial în 2006 şi de 7 ori campion al Italiei cu Juventus, Buffon a ales echipa ideală pentru site-ul UEFA. El i-a caracterizat pe fiecare dintre cei 11 jucători. Italianul a dat dovadă de modestie, alegîndu-l în poartă pe Casillas şi nu pe el, cum mulţi s-ar fi aşteptat.

ec

Iker Casillas (Portar): “Iker Casillas e cel mai bun al generaţiei mele. Întotdeauna ne-am respectat şi ne-am simpatizat”

Roberto Carlos (Fundaş stînga): “Am trebuit să apăr cîteva şuturi de-ale sale în cariera mea şi e greu să explic în cuvinte cît de dureros e. Roberto Carlos sută cu o forţă incredibilă”

Paolo Maldini (Fundaş central): “Fiecare copil care vrea să facă fotbal ar trebui să stea jos şi să se uite la meciurile lui Maldini”

Fabio Cannavaro (Fundaş central): “Nu îl voi ierta niciodată pentru că mi-a luat titlul de cel mai bun jucător în 2006! Glumesc, el este singurul care a meritat trofeul, a fost cel mai bun fundaş al planetei”

Lilian Thuram (Fundaş dreapta):
 “Am ajuns la Juventus în acelasi an şi cred că Lilian e unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din istorie. Avea o forţă şi o agresivitate incredibilă, dar în acelaşi timp era extrem de talentat şi de tehnic”

Andrea Pirlo (Mijlocaş): “Este unul dintre geniile fotbalului. Este amuzant să te uiţi cum toate echipele vor să-l oprească, însă el reuşeste în doar cîteva secunde să le dea planurile peste cap”

Gennaro Gattuso (Mijlocaş): “Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, dar o bestie în teren. Cel mai bun mijlocaş defensiv pe care l-am văzut”

Pavel Nedved (Mijlocaş): “Atît de loial chiar şi după retrogradarea lui Juve, într-un moment în care putea juca la orice echipă din lume. Un exemplu”

Leo Messi (Atacant):
 “Cînd joacă la 100% din capacitate, Messi este imposibil de oprit şi e un chin să joci împotriva lui. Singura întrebare e dacă îl vom vedea şi la altă echipă”

Roberto Baggio (Atacant): “Aveam 17 ani cînd am debutat împotriva lui Baggio. Alături de Pirlo, este cel mai bun fotbalist italian al ultimilor decenii”

Ronaldo (Atacant): “Cel mai bun fotbalist cu care am avut de-a face. Dacă nu avea probleme din cauza unor accidentări, am fi vorbit despre el ca despre Maradona şi Pele”.