Sport

Pro TV transmite Europa League, Conference League şi Cupa Angliei în următorii 3 ani! Fanatik confirmat

În acest moment, drepturile TV de la Europa League şi Conference League din România sunt în aer. Pro TV are în acest moment cele mai mari şanse să transmită meciurile celor de la CFR Cluj.
25.08.2021 | 15:33
Pro TV transmite Europa League Conference League si Cupa Angliei in urmatorii 3 ani Fanatik confirmat
Drepturile tv de la Europa League şi Conference League, în aer! Pro TV, cele mai mari şanse să transmită meciurile. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
25-08-2021
12:35

Pro TV transmite în următorii 3 ani Europa League, Conference League şi Cupa Angliei!

Grupul Pro TV va transmite în următorii trei ani competiţiile: Europa League, Conference League şi Cupa Angliei. Meciurile se vor transmite pe ProTV şi ProX, confirmând informaţiile FANATIK

 

Drepturile TV din Champions League au fost vândute către trio-ul Digi, Look, Telekom, care va transmite cea mai importantă competiţie intercluburi până în 2024, însă nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu drepturile din Europa League şi Conference League.

Drepturile TV de la Europa League şi Conference League, în aer!

Nicio televiziune românească nu are în posesie drepturile pentru cele două competiţii, iar conform Gsp, acestea au fost achiziţionate pentru România de Saran Holding Group, o firmă din Turcia cunoscută pentru drepturi de retransmisie.

ADVERTISEMENT

Echipele româneşti abordau cu mari speranţe noua competiţie, Conference League. Toată lumea se aştepta să vadă măcar FCSB calificată în faza grupelor, însă şanse aveau şi Universitatea Craiova şi Sepsi.

Ratarea grupelor de către FCSB a scăzut interesul televiziunilor pentru Conference!

Până la urmă toate echipele româneşti au fost eliminate încă din turul doi preliminar al Conference League, iar singura rămasă în competiţie este CFR Cluj, eliminată din Champions League şi care este foarte aproape să piardă play-off-ul din Europa League.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, interesul televiziunilor româneşti a scăzut şi mai mult. O calificare a FCSB în grupele Conference League ar fi atras un mare interes, meciurile roş-albaştrilor înregistrând cele mai mari audienţe dintre echipele româneşti în ultimii ani.

Pro TV, cele mai mari şanse să transmită meciurile celor de la CFR Cluj din Conference League

Până acum nu a fost făcut niciun anunţ oficial, însă din informaţiile FANATIK, cele mai mari şanse să transmită meciurile din grupele Conference League ale celor de la CFR Cluj le are Pro TV.

ADVERTISEMENT

Postul din Pache Prototopescu transmite şi cele două meciuri de play-off-ul Europa League dintre CFR şi Steaua Roşie Belgrad. Iar după 0-4 la Belgrad, este clar că CFR Cluj va evolua în Conference League.

Postul din Pache Protopopescu a pierdut echipa naţională!

Pentru ProTV ar fi o achiziţie importantă în condiţiile în care la anul va pierde drepturile tv de transmisie a meciurilor echipei naţionale. Astfel, pentru postul care a transmis Euro 2020 este foarte important să rămână în joc cu o competiţie măcar.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă Pro Tv va ajunge la un acord pentru a transmite meciurile celor de la CFR Cluj din Conference League şi dacă postul din Pache Protopopescu va dori să transmită şi meciurile din Europa League, acolo unde nu sunt echipe din România.

Intră în negocieri Digi, Telekom şi Look pentru Conference?

Un anunţ în acest sens va fi făcut, cel mai probabil, după returul dintre CFR Cluj şi Steaua Roşie Belgrad, care se va desfăşura joi, de la ora 21:30 şi care va fi transmis de Pro Tv.

Pentru meciurile din grupele Conference League ar putea să intre în ecuaţie şi trio-ul Digi, Telekom şi Look. Posturile care transmit Liga 1, Liga Campionilor şi alte competiţii fotbalistice pot fi interesate să intre în negocieri şi pentru aceste drepturi în condiţiile în care CFR Cluj este ultima echipă românească rămasă în competiţiile europene.

  • 2024 este anul în care expiră actualul contract al drepturilor tv din Champions League, Europa League şi Conference League
  • 3.400.000 de români au urmărit finala Euro 2020: Italia – Anglia în punctul de maximă audienţă
ADVERTISEMENT