Sport

Drepturile tv de la handbal, în aer! Cât vrea să obţină FRH şi care sunt cele patru posturi de televiziune interesate

Drepturile tv din Liga Naţională de handbal nu s-au vândut deocamdată. FRH vrea să obţină aproximativ 700.000 de euro, iar patru posturi de televiziune s-au arătat interesate.
27.07.2022 | 14:10
Drepturile tv de la handbal in aer Cat vrea sa obtina FRH si care sunt cele patru posturi de televiziune interesate
Drepturile tv de la handbal, în aer! Cât vrea să obţină FRH şi care sunt cele patru posturi de televiziune interesate. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Drepturile tv din Liga Naţională de Handbal pentru următoarele patru sezoane sunt scoase la vânzare. Oficialii de la FRH au împărţit oferta în trei pachete şi speră să obţină aproximativ 700.000 de euro anual de la televiziuni.

Drepturile tv de la handbal, în aer! Cât vrea să obţină FRH

Iniţial, FRH ţintea să obţină 1 milion de euro, însă au mai scăzut pretenţiile între timp. Televiziunile interesate pot ridica până pe data de 29 iulie caietul de sarcini, de la sediul FRH, iar pe 1 august se vor compara ofertele primite.

ADVERTISEMENT

Pe data de 4 august, FRH ar urma să anunţe câştigătorul licitaţiei, respectiv televiziunea care va transmite handbalul românesc până în 2026. Drepturile cesionate de federaţie sunt împărţite în trei pachete, iar televiziunile vor face oferte pentru pachetul dorit.

Patru posturi de televiziune interesate de drepturile tv din handbal

Din informaţiile FANATIK, sunt patru televiziuni interesate de drepturile tv de la handbal: DigiSport, Prima Sport, TVR și ProTV (Pro Arena). Este posibil ca mai multe posturi tv să aibă drepturi, în condiţiile în care sunt puse la bătaie trei pachete.

ADVERTISEMENT

Precedentul contract pentru drepturile tv din handbal a avut o valoare de 400.000 de euro pe sezon, fiind semnat de TVR. Televiziunea publică a transmis între două şi patru meciuri pe etapă din Liga Naţională feminină şi masculină.

TVR, audienţe mici! Costuri mari în ceea ce priveşte producţia

TVR a înregistrat audienţe mici, iar o piedică pentru posturile comerciale sunt şi costurile de producţie ale meciurilor. Dacă o televiziune va transmite trei meciuri pe etapă, Cupa României, Supercupa şi meciurile naţionalei, costurile ar ajunge la aproximativ 700.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Acestor costuri se adaugă şi suma pentru drepturile tv. Iar cu cheltuieli de peste 1 milion de euro pe an, rămâne de văzut dacă televiziunile îşi vor asuma şi eventuale pierderi, în condiţiile în care veniturile ar putea să nu se ridice la acest nivel.

Digisport, Prima Sport şi Orange Sport au drepturile pentru cupele europene

Drepturile tv pentru cupele europene au fost achiziţionate de Digisport, Prima Sport şi Orange Sport. Astfel, meciurile celor de la CSM Bucureşti, Rapid şi Dinamo în Europa se vor vedea pe cele trei canale.

ADVERTISEMENT

În Liga Zimbrilor, Dinamo este mare favorită să îşi continue supremaţia, mai ales că “dulăii” au făcut transferuri importante. La feminin, lupta este mai echilibrată, CSM Bucureşti şi Rapid fiind principalele favorite.

  • 700.000 de euro speră FRH să obţină din vânzarea drepturilor tv
  • 4 este numărul de televiziuni interesate de drepturile tv din handbal
ADVERTISEMENT