Life

Drob de miel, secretul celui mai bun preparat pentru masa de Paște. Ce organe se folosesc

Iată care este secretul celui mai bun preparat de la masa de Paște, drobul de miel. Ce organe și ce ingrediente se folosesc pentru rețeta tradițională.
20.04.2022 | 19:04
Drob de miel secretul celui mai bun preparat pentru masa de Paste Ce organe se folosesc
Drobul de miel este un preparat specific de Paște. Sursa foto: pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Drobul de miel nu lipsește de fel de pe masa românilor la Paște. Specific acestei sărbători, preparatul acesta tradițional este un aperitiv care se pregătește foarte ușor din organele de miel și carne, tot de miel. Dacă respecți rețeta pas cu pas, ai ocazia să îți surprizi familia cu un preparat delicios, care te face să te lingi pe degete.

Ce organe de miel se folosesc la drob

Cei mai mulți români pregătesc pentru masa de Paște tot felul de bunătățuri. Printre ele, la loc de cinste se găsește drobul de miel. Chiar dacă unii îl prepară din carne de pui, rețeta clasică a drobului de miel este cea mai delicioasă, după cum se laudă toate gospodinele, care măcar o dată în viața lor au gătit, pentru cei dragi, acest preparat specific sărbătorilor pascale.

ADVERTISEMENT

Pentru realizarea drobului de miel sunt necesare organele de la un miel, adică: ficat, inimă, plămâni, rinichi. Pe lângă toate acestea, se mai pune și 200-300 de grame de carne de miel. Pentru drob mai este necesar să cumpărați mai multe legături de verdețuri și ouă. Ingredientele necesare pentru o porție de drob, pe lângă organele și carnea de miel, sunt următoarele:

  • 6 ouă proaspete,
  • 3 ouă fierte, tari, fără coajă
  • 100 g de ulei,
  • 4 legături de usturoi verde,
  • 4 legături de ceapă verde,
  • 2 legături pătrunjel,
  • 2 legături mărar,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 prapur miel sau pesmet,
  • sare și piper, după gustul fiecăruia
ADVERTISEMENT

Secretul celei mai bune rețete de drob de miel pentru Paște

Mai întâi, se recomandă să se taie organele în bucăți mai mari și pe care trebuie apoi să le puneți la fiert, pentru circa 40-45 de minute. În tot acest timp, te poți ocupa de verdeață, să tai mărunt ceapa verde, usturoiul și pătrunjelul, pentru a le avea la îndemână, gata pregătite.

După ce carnea și organele s-au fiert bine, stinge focul și le lași să se răcească. Între timp poți să te apuci să călești ceapa verde și usturoiul, într-o tigaie potrivită, în care deja ai pus uleiul.

ADVERTISEMENT

Se pune puțină sare și se călesc timp de 10 minute, până ce ele devin moi și transparente. Separat se taie cubulețe carnea și organele de miel, apoi ele se dau prin mașina de tocat.

Carnea tocată și organele se pun într-un bol mare. Peste el se pun pătrunjelul tocat, dar și mărar tocat pentru doritori. Se sparg ouăle și se amestecă până ce se obține o pastă omogenă. Se adaugă sarea și piperul.

ADVERTISEMENT

Compoziția obținută se pune într-o tavă de copt. Aceasta se tapetează din vreme cu prapurul de miel spălat bine, în mai multe ape. De asemenea, ouăle fierte, reci, se pun în tavă, din loc în loc, pentru a fi acoperite uniform de pasta obținută din carne și organe.

Drobul din tavă se acoperă cu marginile de la prapur, rămase pe afară, și apoi se pune la cuptor, la un foc mediu. Drobul se coace în circa 45-50 de minute. Dacă la final, după ce s-a copt drobul, observi că în tavă s-a lăsat prea multă grăsime, ea se va scurge.  Poftă bună!

ADVERTISEMENT