Life

Drogul pe care îl consuma JR din Dallas. Spunea că l-a scăpat de frica de moarte: “Ar trebui să fie obligatoriu pentru politicieni”

Drogul pe care JR din Dallas obișnuia să îl consume. Regretatul actor Larry Hagman și-a învins frica de moarte cu ajutorul acestuia.
22.03.2023 | 14:31
Drogul pe care il consuma JR din Dallas Spunea ca la scapat de frica de moarte Ar trebui sa fie obligatoriu pentru politicieni
Ce drog obișnuia să consume JR din Dallas. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

JR din serialul Dallas a povestit, cu mult timp în urmă, care era drogul pe care îl consuma. Substanța l-a ajutat să-și învingă frica de moarte, după ce a fost la un pas să-și piardă viața de două ori.

Drogul pe care îl consuma JR din Dallas. Ce spunea regretatul actor despre această substanță

Larry Hagman a fost un cunoscut actor american care a devenit celebru datorită rolului lui J. R. Ewing în serialul Dallas. S-a stins din viață pe 23 noiembrie 2012, la vârsta de 81 de ani, în timpul realizării sezonului al II-lea al noului serial Dallas din 2012.

ADVERTISEMENT

Cu ceva timp în urmă, regretatul actor a recunoscut că a consumat de mai multe ori LSD, un drog de mare risc, despre care a spus că i-a schimbat viața. Larry Hagman era de părere că și politicienii ar trebui să consume această substanță.

“Elevii de liceu îl iau, studenții îl iau, avocații îl iau, dentiștii îl iau. O mulțime de lume îl consumă. Mi-a alungat frica de moarte. Ar trebui să fie obligatoriu pentru politicieni, ar trebuie să ia măcar o dată în viață”, a declarat actorul într-un interviu, cu câțiva ani înainte să moară, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Deși a interpretat unul dintre cele mai cunoscute personaje negative din istoria televiziunii, în viața reală era cu totul alt om. Dependența de LSD aproape i-a cauzat moartea, însă i-a salvat și viața, în același timp.

“LSD-ul a fost o experiență atât de profundă, încât mi-a schimbat tiparul de viață și modul de a gândi. Nu am scris despre asta pentru a vinde mai bine cartea, ci pentru a împărtăși această experiență”, a scris actoturl în biografia sa, “Hello Darlin”: Tall (And Absolutely True) Tales About My Life.

ADVERTISEMENT

LSD (Dietilamida acidului lisergic) sau acid este cel mai răspândit drog psihedelic, fiind folosit în general ca un drog recreațional, precum și ca adjuvant în diverse terapii, cum ar fi meditația sau psihoterapia psihedelică. În prezent, LSD este considerat unul dintre cele mai periculoase substanțe stupefiante.

Actorul a avut probleme și cu alcoolul

Încă din adolescență, actorul obișnuia să consume mult alcool. În timpul filmărilor pentru serialul Dallas, Larry Hagman ajungea să bea cinci sticle de șampanie pe zi, însă niciodată nu era beat.

ADVERTISEMENT

“Beam constant, pe tot parcursul zilei. Începeam filmările la 9.00 dimineața și le încheiam la 9.00 seara. Erau 12 ore lungi… Poți bea mult alcool în 12 ore, dar pentru mine nu era niciodată prea mult“, spunea Hagman, citat de The Independent”, a mai spus actorul.

Înainte să încerce LSD, Larry Hagman mergea de câțiva ani la psiholog. Era dependent de medicamente și de tutun.“Obținusem ceea ce îmi doream și nu știam cum să mă opresc. Fusesem dependent de tutun și Bontril, o formă ușoară de amfetamină, prescrisă de un medic desigur.

Nu mi-a trecut niciodată prin cap că sunt dependent de așa ceva. Ei bine, am decis să mă opresc. Dar corpul meu și mintea mea au spus: ‘Ce naiba se întâmplă aici? Trebuie să te pedepsim’.

Am avut perioade de furie și depresie. Renunțarea la acele două droguri m-a adus într-o stare de nedescris. Într-o zi, pe platoul de filmare, am început să plâng, îmi curgea nasul, am făcut pe mine, era ca și cum aș fi explodat și orice fel de impuritate ieșea din corpul meu.

M-au aruncat într-o camionetă, în spate, nu voia nimeni să mă atingă, pentru că efectiv eram acoperit cu excremente. M-au dus la psihologul unui prieten, un tip minunat.

M-a curățat, am făcut un duș și am avut o discuție de câteva ore. Apoi am continuat terapia cu el pentru câțiva ani”, a mărturisit actorul pentru Rick Doblin, fondatorul Asociației Multidisciplinare pentru Studii Psihedelice.

Drogul l-a ajutat pe JR din Dallas să-și învingă frica de moarte

La un moment dat, terapia nu a mai dat roade. Astfel, psihologul i-a spus că are nevoie de un “stimulent”. În acest fel, actorul ar fi reușit să ajungă la baza problemelor și să se descopere.

“Așa că am început să caut acel stimulent. Am fost o dată în culise la un concert al lui David​​ Crosby și mi-a dat un pumn de pastile mici. Mi-a spus că acesta este LSD. Așa am început”, a mai spus Larry Hagman.

După mai multe experiențe cu acest drog, interpretul lui JR din Dallas a reușit să scape de frica de moarte. Acesta a recunoscut că se teme de bătrânețe și de afecțiunile care vin odată cu vârsta înaintată, dar nu de moarte în sine.

“Îmi este frică de durere și de toate lucrurile care vin odată cu bătrânețea, dar nu mă tem de moarte, pentru că știu că există ceva după. Am fost acolo de două ori. Am ajuns la nivelul următor, unde e multă dragoste, e cald și nu mi-am mai făcut griji”, povestea actorul.

Din cauza dependenței de alcool, actorul s-a îmbolnăvit pe ciroză, boală pe care a învins-o în 1995, după un transplant de ficat. În 2011, Larry Hagman a anunțat că suferă de cancer la gât. A decedat în 2012, din cauza complicațiilor apărute.

ADVERTISEMENT
Tags: