News

Droguri ascunse în pungi de detergent. Traficanții au fost arestați în Brașov

11.01.2021 | 21:46
Droguri ascunse in pungi de detergent Traficantii au fost arestati in Brasov
ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost arestate în timp ce încercau să introducă în ţară 2 kilograme de cocaină cu grad ridicat de puritate aduse din Spania. Potrivit comunicatului transmis de DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov, drogurile erau ascunse în pungi de detergent, printre alimente şi haine.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că acestea fuseseră procurate şi expediate din oraşul spaniol Valencia de o persoană sau de interpuşi, prin două societăţi specializate în transportul internaţional de colete.

ADVERTISEMENT

Procurorii au efectuat, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, 10 percheziţii domiciliare, la imobilele suspecților din municipiul Brașov.

Traficanți de droguri, arestați în Brașov. Au încercat să ascundă în pungi de detergent cocaina adusă din Spania

La data de 08.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc”, a transmis DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov.

ADVERTISEMENT

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, un număr de trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care a aderat ulterior și o altă persoană, având ca scop activitatea de transport, import și distribuție de cocaină din Spania în România, obținând din această activitate importante sume de bani.

Drogurile de mare risc erau procurate și expediate din oraşul Valencia de o persoană sau interpuși ai acesteia, prin două societăți specializate în transportul internațional de colete și ascunse în ambalaje de detergent care erau introduse ulterior în cutii de carton împreună cu obiecte de vestimentație și alimente, pentru a putea fi preluate de la sediile celor două agenții din orașul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Astfel, în perioada 11.09.2020 – 07.01.2021, inculpaţii au ridicat de la sediile societăților specializate în transport internațional, 8 colete conținând fiecare aproximativ 250 grame cocaină cu grad ridicat de puritate.

Valoarea totală pe „piața neagră” a cantităţii de 2 kilograme de cocaină introdusă în țară de către membrii grupării este în sumă de 225.000 euro. În continuarea cercetărilor, la data de 08.01.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au efectuat 10 percheziții domiciliare, la imobilele persoanelor în cauză, situate în municipiul Brașov, în urma cărora au fost ridicate atât suma de 14.940 de euro,  2,5 grame de cocaină și 100 de grame de cannabis.

ADVERTISEMENT

La data de 08.01.2021, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alţi doi inculpaţi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. De asemenea, anchetatorii fac precizarea că suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, pe întreg parcursul procesului penal.

ADVERTISEMENT
Tags: