News

Droguri depistate la evenimentul de la Băile Tușnad, unde a fost prezent și Viktor Orban. Ce substanțe au găsit polițiștii

În ultimele zile, specialiștii în combaterea criminalității organizate au depistat cinci persoane cu droguri de risc şi de mare risc la Tabăra de Vară de la Băile Tușnad, unde a fost prezent și Viktor Orban.
24.07.2022 | 14:17
Droguri depistate la evenimentul de la Baile Tusnad unde a fost prezent si Viktor Orban Ce substante au gasit politistii
Cinci persoane prinse cu droguri la Tabăra de Vară de la Băile Tuşnad. Sursa foto: IPJ Harghita
ADVERTISEMENT

În perioada 19-24 iulie, la Băile Tușnad, a avut loc a 31-a ediția a Universității de Vară. Printre invitați s-a numărat și premierul Ungariei, Viktor Orban.

Cinci persoane prinse cu droguri la Tabăra de Vară de la Băile Tuşnad, unde a fost invitat și Viktor Orban

Evenimentul din județul Harghita nu a fost lipsit de incidente. După ce sâmbătă, un bărbat a agitat spiritele, afișând un banner cu mesajul ”Transilvania, pământ românesc”, duminică, IPJ Harghita a depistat mai mulți indivizi care încercau să vândă droguri în cadrul festivalului.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de cinci persoane au fost depistate cu substanțe de risc şi de mare risc la Tabăra de Vară ”Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad, în cadrul unor acţiuni derulate de specialiştii în combaterea criminalităţii organizate, scrie Agerpres.

Cei prinși cu droguri sunt cetățeni din Harghita. Asupra lor au fost găsite canabis şi ecstasy. Aceste substanțe erau atât pentru consum propriu, cât şi pentru a le vinde în cadrul festivalului.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii au constatat cinci infracţiuni de deţinere de droguri, în vederea consumului propriu, fiind depistate în interiorul unui festival cinci persoane, toate din judeţul Harghita, având asupra lor diferite cantităţi de droguri de risc, sub formă de canabis şi de mare risc, sub formă de comprimate de ecstasy.

Drogurile ar fi fost destinate atât comercializării în cadrul festivalului, cât şi în vederea consumului propriu”, precizează IPJ Harghita.

ADVERTISEMENT

Au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu şi deţinere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

IPJ Harghita, campanie de prevenire a consumului de droguri

IPJ Harghita a transmis un avertisment față de efectele nocive ale consumului de droguri încă de vineri, 22 iulie.

ADVERTISEMENT

Polițiștii harghiteni și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita chiar s-au deplasat la adunarea publică pentru a face cunoscute riscurile consumului de droguri, alcool și tutun atât în rândul tinerilor cât și în rândul persoanelor adulte.

Persoanelor interesate de acest demers li s-a oferit posibilitatea de a proba ochelarii care simulează efectele consumului de alcool, pe timp de zi sau noapte și a consumului de droguri.

Cetățenii au fost informați cu privire la efectele acestora asupra sănătății fizice și psihice, a relațiilor cu cei apropiați (familie, prieteni, colegi ), a calității vieții, etc, anunță IPJ.

ADVERTISEMENT