News

Droguri descoperite în mai multe cutii cu banane în Burgas, Bulgaria. Cocaina s-ar fi vândut și la noi

17.08.2019 | 21:02
Droguri descoperite in mai multe cutii cu banane in Burgas Bulgaria Cocaina sar fi vandut si la noi

Mai multe cutii cu banane au fost percheziționate de polițiștii bulgari după ce au primit informații că în acestea ar fi, de fapt, droguri. Parte a cocainei confiscate de autoritățile din Burgas, Bulgaria, s-ar fi vândut și în România, scrie digi24.ro.

Droguri în cutii cu banane care s-au vândut și în România

Mai exact, 75 de kilograme de cocaină au fost descoperite în mai multe cutii cu banane, iar valoarea totală a acestor droguri se ridică la 2,5 milioane de euro. Informația a fost făcută publică de procurorii bulgari, care precizează că respectivele cutii cu droguri au sosit pe tărâm bulgar via Italia din Ecuador.

Cutiile au ajuns în portul din Burgas pe 27 iulie 2019. Pe 29 iulie, după două zile deci, au fost descărcate 19 containere cu banane, care au ajuns apoi într-un depozit. Bananele trebuiau să ajungă în mai multe magazine din Bulgaria, însă după ce au fost descoperite kilograme de cocaină printre banane, angajații din port au alertat autoritățile.

droguri
În lunile martie și aprilie zeci de kilograme de cocaină au ajuns pe litoralul românesc. Sursa foto: DIICOT

Litoralul Mării Negre, raiul pungilor cu cocaină

Cocaina era depozitată în pachete de 2,5 kilograme fiecare și nu se vedeau de banane, căci acestea erau bine ascunse printre fructe. Un număr neprecizat de astfel de cutii s-au vândut și în România, precizează procurorii bulgari. Experții vor verifica gradul de puritate al cocainei și în ce cantitate s-a vândut în cele două țări.

România și Bulgaria au devenit două dintre cele mai importante pieți de desfacere a cocainei. Nu departe de luna aprilie a acestui an, procurorii DIICOT din țara noastră au fost informați că tone de cocaină au ajuns în țara noastră, transportate pe Marea Neagră. Prima depozitare a fost descoperită la finalul lunii martie la Sfântu Gheorghe, unde pe plajă s-au găsit droguri în cantitate de aproape o tonă. Ulterior, un alt val a adus 300 de kilograme de cocaină în zeci de saci.