Life

De ce e bine să pui drojdie în pământul de la flori. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Drojdia este folosită frecvent în bucătărie, la tot felul de preparate, însă există studii de specialitate care atestă faptul că aceasta este bună și când vine vorba de flori.
07.01.2022 | 10:53
De ce e bine sa pui drojdie in pamantul de la flori Trucul pe care trebuie sal stie orice gospodina
Drojdia, un îngrășământ pentru plantă și sol. De ce este bine să o folosești și ce metodă să alegi. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui drojdie în pământul de la flori? Asta este întrebarea de pe buzelor tuturor, fiind cunoscut faptul că drojdia stimulează creșterea, inclusiv în cazul plantelor.

Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină este unul simplu și la îndemâna oricui. Soluția te va ajuta să ai parte de flori bogate și mereu înflorite.

ADVERTISEMENT

Datorită substanțelor esențiale pe care le conține, drojdia este perfectă nu numai pentru plante, ci și pentru sol, tratamentul cu acest ingredient având foarte multe beneficii.

Drojdia, un îngrășământ pentru plantă și sol. De ce este bine să o folosești și ce metodă să alegi

Florile au nevoie de substanțe hrănitoare pentru a le ajuta să reziste mai mult, iar una din aceste soluții poate fi preparată direct la tine acasă și conține drojdie.

ADVERTISEMENT

Soluția ideală pentru pământul și plantele din ghiveci este compusă din 10 grame de drojdie, o lingură de zahăr și un litru de apă caldă.

Drojdia se pune într-un castron cu puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă la „odihnit” timp de aproximativ două ore. Ulterior, soluția se diluează într-un litru de apă caldă.

ADVERTISEMENT

După ce s-au amestecat toate ingredientele soluția se păstrează într-o sticlă. Îngrășământul obținut se folosește în perioada sezonului rece, plantele fiind udate o dată pe lună.

Totodată, compoziția poate fi utilizată și în perioada primăvară-vară, o dată la 1o zile, rezultatele observându-se destul de repede.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile pe care le are drojdia asupra plantelor și florilor

Îngrășământul pe bază de drojdie este folosit de florarii profesioniști care cunosc beneficiile soluției. Una dintre reacțiile pe care le are trucul asupra plantelor și florilor este îmbunătățirea creșterii datorită conținutului de bacterii benefice și minerale.

Rădăcinile vor fi mai puternice datorită faptului că activitatea microorganismelor din sol e stimulată de conținutul ridicat de vitamine, proteine, aminoacizi și carbohidrați din drojdie.

De asemenea, planetele au un risc mai scăzut de boală și o rezistență sporită datorită conținutului de complex B, fier și fosfor din drojdie.

ADVERTISEMENT