News

Drone subacvatice care transportau droguri, confiscate în Spania. Un aparat ducea până la 200 kg de substanțe

Poliția din Spania a anunțat luni că a confiscat mai multe drone subacvatice capabile să transporte cantități mari de droguri dinspre Maroc. Un aparat ducea până la 200 kg de substanțe interzise.
05.07.2022 | 07:38
Drone subacvatice care transportau droguri confiscate in Spania Un aparat ducea pana la 200 kg de substante
Poliția din Spania a confiscat drone subacvatice care transportau până la 200 de kilograme de droguri. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Traficanții de droguri găsesc noi metode de transport pentru substanțele interzise. În Spania, polițiștii au depistat, luni, așa-numitele drone submarine, aparate subacvatice capabile să transfere cantități mari de substanțe dintr-o zonă în alta.

Poliția din Spania a confiscat drone subacvatice care transportau până la 200 de kilograme de droguri

Într-un comunicat de presă emis luni, 4 iulie, poliţia iberică a anunţat că a confiscat, în premieră, drone subacvatice.

ADVERTISEMENT

Aceste aparaturi de ultimă generație sunt capabile să traverseze Strâmtoarea Gibraltar, între Maroc şi Spania, cu până la 200 de kilograme de droguri la bord, relatează The Guardian.

Oamenii legii au confiscat 3 astfel de drone și au arestat 8 ​​persoane în cadrul unor verificări de amploare efectuate în Barcelona și provinciile sudice Malaga și Cadiz, se arată într-un comunicat al poliției.

ADVERTISEMENT

Poliția din Spania a anunțat că este prima dată când confiscă astfel de dispozitive, cunoscute oficial ca vehicule subacvatice fără pilot (UUV).

”Au fost confiscate 3 vehicule subacvatice fără pilot, unul dintre ele aproape terminat și două încă în construcție”, a spus Poliția spaniolă, adăugând că ele ”Erau destinate traficanților de droguri francezi pentru a fi folosite în transportul unor cantități semnificative de cocaină”.

ADVERTISEMENT


În afară de aceste aparate subacvatice, agenții de Poliție au mai confiscat 145 kg de hașiș, 8 kg de marijuana și 157.370 de euro în numerar.

Dronele submarine, autonomie de zbor de 30 de km

Reţeaua depistată de Poliția din Spania mai avea clienţi în Danemarca, Italia şi Spania.

Traficanții mai propuneau şi alte ”servicii”. Erau specializați în construirea de funduri false de bărci și compartimente de depozitare ascunse pentru mașini și remorci. Acestea erau furnizate contrabandiștilor și altor bande criminale din Europa și nu numai, a spus poliția.

ADVERTISEMENT

Revenind la dronele subacvatice confiscate, acestea aveau până la 12 motoare fiecare și o autonomie de 30 de kilometri.

O astfel de capacitate gestiona lejer o traversare subacvatică a strâmtorii Gibraltar, care separă Spania de Maroc, cu o lungime de doar 15 kilometri.

ADVERTISEMENT
Tags: