News

11 parlamentari USR sunt pregătiți să plece din partid. Anunțul liderului Cătălin Drulă

11 parlamentari USR sunt pregătiți să plece din partid, însă liderul Cătălin Drulă nu vede o dramă din acest lucru, din contră. Dacian Cioloș a fost criticat de Cătălin Drulă pentru plecarea din partid.
20.06.2022 | 23:01
11 parlamentari USR sunt pregatiti sa plece din partid Anuntul liderului Catalin Drula
Cătălin Drulă anunță că 11 parlamentari USR vor să părăsesacă partidul. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Drulă a dezvăluit, în cadrul emisiunii Talk News, de la Profit News TV, că 11 parlamentari USR sunt pregătiți să abandoneze corabia.

Dacian Cioloș, criticat de Cătălin Drulă

Tot răul spre bine, crede Drulă: ”Nu veţi mai auzi USR pe 17 voci”. ”Sunt 11 parlamentari Informaţiile mele sunt în zona asta, din 80. Zece din 80, a opta parte”, a explicat Drulă, când a fost rugat să comenteze scenariul plecărilor din partid.

ADVERTISEMENT

Politicianul a criticat atitudinea celor care au plecat din USR alături de Dacian Cioloș, ”pe etape”, pentru a da senzația că USR se ”sparge”.

”Cei care au ales să plece şi facă un nou partid care nu există, s-au gândit să facă asta pe etape. Nu pleacă toţi deodată, aici nu prea e ok, nu poate fi decât un scop, să dea impresia că USR se sparge”, a explicat Drulă, potrivit Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Drulă crede că după că partidul va deveni o singură voce după ce vor pleca parlamentarii care-l urmează pe Cioloș: ”Nu veţi mai auzi USR pe 17 voci. Vreau să avem coerenţă şi consistenţă, pentru că asta vor şi oamenii de la noi”.

Actualul lider interimar al USR nu s-a sfiit să critice partidul REPER, recent înființat de Dacian Cioloș. ”Un proiect de vanitate, un nonsens politic. Nimeni nu înţelege acest lucru”, a transmis Cătălin Drulă. Mai mult, nici măcar ”oamenii lui Macron” nu înțeleg gestul lui Cioloș. ”Am vorbit şi cu cei din grupul lui Macron din Parlamentul European şi, din semnalele primite, nici ei nu înţeleg”, a completat Drulă. Este arhicunoscută susținerea pe care Dacian Cioloș o are din partea lui Emmanuel Macron.

ADVERTISEMENT

”Şi ei înţeleg că USR este aici, este instituţia, este brandul, forţa, şi acolo este un proiect în care am înţeles că nu vor să aibă treabă cu USR. Aştept să nu mai facă declaraţii despre USR”, a completat politicianul.

Dacian Cioloș a demisionat din USR și a ales să-și creeze un nou partid, însă o parte din susținătorii USR l-au criticat pentru gestul făcut.

ADVERTISEMENT