News

Drumul expres Craiova – Pitești, „lansat” de Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea, este abia acum scos la licitație de CNAIR

22.08.2019 | 16:36
Drumul expres Craiova  Pitesti lansat de Olguta Vasilescu si Liviu Dragnea este abia acum scos la licitatie de CNAIR

Cu câteva zile înainte de eșecul de la alegerile europarlamentare și de arestarea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, președintele PSD Liviu Dragnea a lansat lucrările la drumul expres care ar fi trebuit să lege Craiova de Pitești. El se afla la lucrări alături de fostul Ministru al Muncii și primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Ei bine, totul s-a dovedit că ar fi fost o farsă, din moment ce CNAIR a băgat în Serviciul Electronic de Achiziții Publice abia acum primul lot din „expresul” Craiova – Pitești, la 3 luni după episodul cu Dragnea, Olguța și muncitorii care nu au făcut decât să „planteze” câteva borduri.

CNAIR a scos la licitație drumul expres Craiova – Pitești

Astfel, CNAIR a lansat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de participare pentru procedura de atribuire a contractului având ca obiect “PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Drum Expres Craiova – Pitești” Tronsonul 4″. Tronsonul are o lungime de aproximativ 31 de km și va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersecția cu autostrada A1 București – Pitești. Tronsonul va tranzita localitățile Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni și Oarja.

Valoarea contractului este de 909.669.122 lei, fără TVA. Durata este de 96 de luni și cuprinde 12 luni proiectare, 24 luni execuție a lucrărilor și 60 de luni de garanție. Data limită de depunere a ofertelor este 24 octombrie 2019.

Lucrările la drumul expres Craiova - Pitești au fost anunțate de Liviu Dragnea, cu trei luni înainte de lansarea licitației CNAIR
Cum arată în prezent drumul expres Craiova – Pitești la care cei de la CNAIR au pus spre licitație primul lot *foto: adevarul.ro

„Lucrările” la drumul express Craiova – Pitești au fost lansate cu cântec de Dragnea și Olguța

Așadar, reamintim că pe 23 mai președintele PSD, Liviu Dragnea a lansat lucrările la drumul expres Craiova – Pitești, alături de liderii locali ai PSD, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu și senatorul PSD, acum europarlamentar, Claudiu Manda. Chiar dacă inaugurarea a fost făcută cu mare fast și cu un alai de presă, lucrările au fost abandonate la mai puțin de 24 de ore. În urmă au mai rămas doar câteva borduri puse în prezența oamenilor politici.

Zilele acestea, când subiectul a reapărut în presă, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a susținut că lucrările nu au început pentru că întâi trebuie amenajat drumul tehnologic, care asigură accesul utilajelor la șantier, dar fermierii au amenințat că vor da în judecată dacă li se strică recolta:

„Ne-au spus că nu au știut că se face drum și au plantat. De ce nu au știut? Pentru că nici noi nu am știut în toamnă că vom începe mai repede lucrările”, a susținut cu multă seninătate Alin Șerbănescu, potrivit celor de la newsweek.ro.